Beestige dagen voor de politie: na zeehond dit keer vosje gered

Beestige dagen voor de politie: na zeehond dit keer vosje gered

De agenten van de politiezone Schelde-Leie ontfermden zich over het jonge vosje. Foto: lvh

Nazareth -

Het zijn beestige dagen voor de politiezone Schelde-Leie. Nadat zondagnamiddag een verdwaalde zeehond werd gevangen in de Karperstraat, werden de politiediensten dit keer opgeroepen voor een gewonde vos aan de N60.

“Ik zag het maandagavond gebeuren bij het naar huis rijden van mijn werk”, legt Sabrina Moock uit, die het vosje redde.

“De wagen rechts voor mij moest remmen en ik moest me wegsmijten op het rechtse baanvak om een botsing met de vos te vermijden. Ik zag dat het aangereden was door de wagen voor mij en dat het gewond was aan de achterkant. Ik durfde op dat moment niet te stoppen omdat het heel donker was.”

“Deze middag ben ik op weg naar mijn werk stilletjes gaan rijden op de plaats van de aanrijding, waar ik het vosje opnieuw vond. Ik zette me op de pechstrook en floot ernaar. Ik zag dat het zijn oortjes nog bewoog. Toen ik er stilletjes naartoe ging, was ik heel zeker dat hij nog leefde omdat hij wou vluchten. Ik heb nadien de hulpdiensten gebeld net als het Opvangcentrum voor Vogels en Wilde dieren Merelbeke.”

Ruime sop

De zeehond die zondag in de Karperstraat belandde tussen de schapen heeft trouwens opnieuw het vrije sop gekozen. De diensten van het Sea Life Center in Blankenberge hebben het diertje opnieuw losgelaten in de Noordzee.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio