Maasmechelaar minimaliseert gevonden cannabis: “Het was maar voor 350 joints”

Maasmechelaar minimaliseert gevonden cannabis: “Het was maar voor 350 joints”

Themabeeld Foto: SERGI REBOREDO

Maasmechelen -

Een 31-jarige Maasmechelaar bij wie onder meer 185 gram cannabis werd gevonden en die ook terecht staat voor de invoer van drugs moet mogelijk een gevangenisstraf van dertig maanden uitzitten en een boete van 8.000 euro betalen. “Die cannabis was maar voor 350 joints, dat zijn maar 17 pakken sigaretten. Er zijn veel mensen die meer roken”, zo minimaliseerde de Maasmechelaar de feiten.

De Maasmechelaar moest woensdag voor twee aparte drugsdossiers voor de Tongerse strafrechter verschijnen. In een eerste dossier werd hij in februari 2017 gecontroleerd door de politie toen hij in het gezelschap was van een 19-jarige vrouw. De politieagenten hadden een vermoeden dat hij aan het dealen was en vonden in zijn auto verschillende flacons GHB en geldsommen verstopt in zijn onderbroek en de middenconsole van zijn auto.

Ook de vrouw had enkele flesjes GHB, verschillende zakjes en een Kindersurprise-eitje gevuld met speed op zak. Voor haar vroeg de procureur een gevangenisstraf van zes maanden en een boete van 6.000 euro.

Bij de huiszoeking die volgde bij de Maasmechelaar werd nog een grote hoeveelheid cannabis aangetroffen in een koelbox. “Verschillende afnemers verklaren dat ze bij hem cannabis kochten in grote hoeveelheden maar iedere afnemer zou volgens hem liegen”, zo zei de procureur. Toen de rechter hem vroeg of hij cannabis vanuit Nederland invoerde, zei hij dat hij die in Nederland ging bekijken en bestellen. “Maar die leveren ze aan huis en ik weet niet of die wiet uit Nederland komt.”

Zes maanden na de eerste controle werd de man opnieuw tegengehouden. Toen de agenten de auto naderden, merkten ze een sterke cannabisgeur op. De man moest een speekseltest ondergaan maar gedroeg zich weerspannig toen een collega van de agente achter bleef met een testkit en de agente in kwestie doorheen zijn berichten ging op zijn gsm. Tijdens een huiszoeking werd er opnieuw cannabis en een grote hoeveelheid cash geld gevonden.

Het vonnis volgt op 6 maart.

Corrigeer

MEER NIEUWS