Dit is een exclusief artikel voor jou.
Dit exclusieve artikel lezen? Doe het gratis >

“Roger van Damme, de beste patissier ter wereld, probeert al drie jaar de perfecte croissant te bakken. Al drie jaar lukt dat maar niet”

DE LOFTROMPET: de croissant, kunst met boter

“Roger van Damme, de beste patissier ter wereld, probeert al drie jaar de perfecte croissant te bakken. Al drie jaar lukt dat maar niet”

Redacteur én hobbykok Frank Poosen is een echte boterliefhebber. En wie boter zegt, zegt croissant.

De smaak, de geur, de textuur, de beet, dat subtiele evenwicht tussen smeuïg en kruimelend. Weinig mensen weten dit, maar de croissant is een van de hoogste kunstvormen van de sowieso al in ambachtelijkheid excellerende bakkersstiel. Als je écht goed wilt ontbijten – of een vieruurtje, dat mag ook – dan is een croissant het enige wat in de buurt komt van wat culinaire bollebozen zouden omschrijven als Groot Genot. En bovendien Uiterst Moeilijk Om Te Maken.

U moet dat niet van mij aannemen. Het is Roger van Damme die dat zegt. Roger van Damme, vorig jaar nog uitgeroepen tot beste patissier ter wereld. Die dus. Hij is gek op croissants. Al drie jaar probeert ...

Het beste van Enkel voor abonnees