Hevige brand in Brico Hoboken: “Mijd de omgeving en houd ramen en deuren gesloten”

Hoboken -

Woensdagavond heeft een hevige brand gewoed in de Brico in Hoboken, langs de Sint-Bernardsesteenweg. De brandweer kwam ter plaatse en vroeg buurtbewoners ruimte te houden voor de hulpdiensten en om uit de rook te blijven. De buurt werd gevraagd ramen en deuren gesloten te houden. Iets na 20 uur was de brand onder controle.

“De brand ontstond iets na sluitingstijd, rond half acht woensdagavond aan de Brico in Hoboken”, zei Kristof Geens, de woordvoerder van de brandweer. “Door de omvang van de brand kwamen we met de grote middelen ter plaatse en schakelden we ook collega’s van de omliggende brandweerzone in. Intussen hebben we de brand onder controle.”

Over de oorzaak van de brand is nog geen duidelijkheid. De brand zou in het buitenmagazijn ontstaan zijn. Overslag naar het Brico-filiaal zelf kon voorkomen worden, de winkelruimte zou alleen rookschade hebben opgelopen. Er vielen geen gewonden.

De Antwerpse politie sloot tijdens de bluswerken het kruispunt van de ‘Zwaantjes’ (Sint-Bernardsesteenweg - Antwerpsesteenweg) af. “Mijd de omgeving en laat de hulpdiensten hun werk doen”, vroeg de politie.

Hevige brand in Brico Hoboken: “Mijd de omgeving en houd ramen en deuren gesloten”
Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees