De Rode Neuzen van Pasar Zulte gaan wandelen in de Zeverenbeekvallei

De Rode Neuzen van Pasar Zulte gaan wandelen in de Zeverenbeekvallei

Foto: Pasar Zulte

Zulte - Pasar Zulte start op zondag 17 februari een nieuw werkjaar op met zijn traditionele Rode Neuzenwandeling. Deze keer trekken ze hiervoor naar de Zeverenbeekvallei in Zeveren. Daarna gaan zij brunchen.

Frank Roose: ‘Voor onze eerste activiteit van het jaar trekken we naar Deinze voor een winterwandeling van ongeveer 8,5 km langs rustige wegen in de Zeverenbeekvallei. Van dit 200 ha groot natuurgebied wordt er intussen meer dan 50 ha beheerd door Natuurpunt. De veldweg die Zeveren met de Oude Brugse Poort verbindt, bestond vroeger uit enkele gammele planken, vandaar de naam ‘Zeveren Planke’. Tegenwoordig ligt er over de Zeverenbeek een nieuw vlonderpad. We stappen door dit unieke gebied dat o.a. bestaat uit natte graslanden, uitgestrekte meersen en een elzenbroekbos. De Zeverenbeekvallei behoort tot de mooiste verborgen stukjes natuur van Vlaanderen.’

Na de wandeling trekt de groep naar het Ontmoetingscentrum in Olsene voor de nieuwjaarsdrink en een feestelijke brunch. Wandelaars en niet-wandelaars worden daar om 11.30 u verwacht.

Praktisch

Wanneer: zondag 17 februari 2019 om 9 u

Waar: kerkplein, Kerkstraat 1 in Zeveren

Prijs: €24, maar slechts €20 voor de leden. Wie niet meewandelt, maar alleen naar de brunch komt betaalt dezelfde prijs, overschrijven op BE42 8905 2401 5754 met vermelding 'Rode Neuzenwandeling'. Inschrijven voor 11 februari.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio