Grote hinder verwacht op luchthaven tijdens nationale staking: “Boek je vlucht om”

Grote hinder verwacht op luchthaven tijdens nationale staking: “Boek je vlucht om”

Foto: BELGAIMAGE

Naar aanleiding van de nationale stakingsdag op 13 februari schrapt Brussels Airlines meer dan twee derde van de geplande vluchten. Dat heeft gevolgen voor ruim 11.000 passagiers. De luchthaven van Zaventem raadt ondertussen alle passagiers die op 13 februari een vlucht hebben geboekt aan om hun vlucht om te boeken.

In totaal worden 150 van de 222 woensdag geplande vluchten geschrapt. Aanvankelijk zouden er maar 28 vluchten geschrapt worden, “maar gelet op nieuwe informatie over de proporties die de nationale staking zal aannemen, hebben we beslist om 122 extra vluchten te schrappen”.

De getroffen passagiers krijgen een alternatief aangeboden, of kunnen een terugbetaling vragen.

“Boek vluchten om”

Brussels Airport raadt passagiers die een vlucht hebben geboekt op woensdag 13 februari, aan om die te verplaatsen naar een andere dag. De luchthaven van Zaventem verwacht als gevolg van de aangekondigde nationale staking ernstige hinder met “mogelijk veel annulaties van vluchten, grote vertragingen, vluchten die afgeleid worden van en naar andere luchthavens en problemen met de bagage”, luidt het op haar website. “Ook het openbaar vervoer zal die dag ernstig verstoord zijn.”

Voor wie zijn vlucht niet kan of wil omboeken, heeft Brussels Airport ook enkele tips. “Contacteer uw luchtvaartmaatschappij voor de laatste informatie over uw vlucht op 13 februari”, luidt het. “Reis enkel met handbagage indien mogelijk. Plan ook voldoende tijd in om tijdig op de luchthaven te geraken, of check regelmatig de reistijden van de alternatieve dienstverlening bij de treinen.”

36 vluchten bij TUI fly

Bij luchtvaartmaatschappij TUI fly zijn op 13 februari 36 vluchten gepland van en naar België. De maatschappij bekijkt momenteel de opties voor die vluchten. TUI fly wijst erop dat het niet de gewoonte heeft om vluchten te schrappen. Er wordt eerder gekeken naar andere mogelijkheden, zoals uitwijken naar omliggende luchthavens.

Corrigeer

MEER NIEUWS