Dieven stelen aanhangwagen, maar verliezen hem onderweg

Dieven stelen aanhangwagen, maar verliezen hem onderweg

Lorenzo Bonnier zit met de handen in het haar. Foto: djr

Wervik -

“We hebben je aanhangwagen teruggevonden tegen een gevel in de Oude Beselarestraat.” Dat was de vreemde boodschap die Lorenzo Bonnier (43) woensdagochtend kreeg van de politie.

Lorenzo, die in De Riemeers in Wervik woont, merkte die woensdagochtend op dat zijn aanhangwagen verdwenen was.

“Ik had hem klaargezet om in te laden. Het was de eerste keer in zes maanden dat de aanhangwagen voor de deur stond en 's ochtends was hij weg”, vertelt hij.

Dieven waren er 's nachts mee aan de haal gegaan. Wel moeten ze de kar niet goed hebben vastgemaakt. Toen ze in de Oude Beselarestraat over een drempel reden, raakte de aanhangwagen los en belandde hij tegen een gevel.

Van de daders is geen spoor. “We konden hun spoor volgen door het afval dat ze tijdens hun rit verloren. Wat me verbaast, is dat ze vluchtten via kleine baantjes in het centrum, terwijl je sneller kunt wegrijden via de dichtere grote weg. Ik vermoed dus dat de dieven van vlakbij zijn.”

Wat Lorenzo het meeste zorgen baart, is de schade aan de gevel. “Mijn aanhangwagen is perte totale, maar voor de schade aan die gevel zal ik moeten opdraaien zolang er geen daders zijn geïdentificeerd. Als iemand iets gezien of gehoord heeft, mag die dat altijd laten weten.”

De politie van zone Arro onderzoekt de zaak nu. “Het is sowieso een veelvoorkomende misdaad in onze contreien”, luidt het. “Elke maand verdwijnen er toch enkele aanhangwagens.”

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio