‘FC De Kampioenen’ krijgen 320.000 euro Vlaamse steun

‘FC De Kampioenen’ krijgen 320.000 euro Vlaamse steun

Foto: © VRT

De Vlaamse overheid trekt via het fonds Screen Flanders 320.000 euro steun uit voor de vierde film van “FC De Kampioenen”. Het gaat niet om een zuivere subsidie, want er vloeit een bedrag terug als de film inkomsten genereert. Ook vier andere producties krijgen steun, zo meldt het Vlaams Audiovisueel Fonds.

Screen Flanders geeft producties die (deels) in Vlaanderen worden gemaakt, een financieel duwtje in de rug. Eigenlijk gaat het om een investering. Als de productie winstgevend blijkt te zijn, vloeit immers een percentage terug naar het fonds. Dat percentage wordt bepaald volgens de verhouding van de investering tegenover het totale productiebudget.

In totaal investeert Screen Flanders deze keer 850.000 euro in vijf nieuwe producties. De film “Viva Boma! “ van “FC De Kampioenen” gaat met het grootste deel van die koek lopen: 320.000 euro. Naast de vertrouwde cast wordt opnieuw een beroep gedaan op regisseur Jan Verheyen. De vierde film wordt een eerbetoon aan het personage Balthazar Boma en zal zich afspelen op Aalst Carnaval.

Verder trekt Screen Flanders nog geld uit voor de Nederlands-Belgisch-Duits-Britse animatiefilm “Coppelia” (100.000 euro), de Nederlands-Belgische actiereeks “Commando’s” (100.000 euro), de Duits-Belgische fictiefilm “Der schreitende Mann” (135.000 euro) en de Frans-Belgische fictiereeks “Moloch” (195.000 euro).

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees