Twee driejarigen zwaargewond, één is er ernstig aan toe

Drie kleuters naar ziekenhuis met brandwonden na ongeval met kokend water op school

Drie kleuters naar ziekenhuis met brandwonden na ongeval met kokend water op school
Blankenberge -

In basisschool d’Oefenschool in Blankenberge zijn drie kindjes van 3 jaar met brandwonden naar ziekenhuizen in Brugge en Knokke afgevoerd. Ze raakten tijdens de lunchpauze verbrand in de refter toen een bain marie-toestel op de kinderen terechtkwam.

Tijdens de lunchpauze vrijdagmiddag waren de drie kleuters - allen 3 jaar oud - aan het spelen met de reling van de toog in de school. Op die toog stond een warmhoudtoestel dat omkieperde en waarvan het kokend hete water op de kinderen terecht kwam.

Twee van hen raakten daarbij zwaarverbrand, een derde kleuter liep lichtere verwondingen op. Ze werden meteen afgevoerd naar ziekenhuizen in Brugge en Knokke. Eén van hen zou er zeer ernstig aan toe zijn, maar wel buiten levensgevaar verkeren.

“Het klopt dat er zich een zwaar incident heeft voorgedaan in onze school. Drie kindjes raakten daarbij gewond. De politie en het parket kwamen ter plaatse onderzoeken de zaak”, laat Greet Verleye, communicatieverantwoordelijke van de scholengroep Impact weten.

De politie heeft ondertussen een pv opgemaakt. Later zal blijken wie er verantwoordelijk gesteld wordt voor het ongeval. Alle ouders van de schoolkinderen werden op de hoogte gebracht. De politie riep hen op Facebook op om niet af te zakken naar de school.

De leerkrachten en andere kleuters waren zwaar onder de indruk van de feiten. Voor hen wordt er in passende begeleiding voorzien.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees