Vrouwen met hartsproblemen in Knipperlicht

Zulte - Toneelkring Knipperlicht beleeft op zaterdag 9 februari de première van het stuk ‘De Vriendinnen’. De gordijnen gaan open om 20 u in Ontmoetingscentrum Knipperlicht aan het Gaston Martensplein in Zulte. Het komisch toneelwerk is van de hand van de Franse auteur Pierre Chesnot en de regie is van Kristof Van Craeyenest.

Vrouwen met alle soorten van hartsproblemen kunnen het best van al terecht bij één van hun hartsvriendinnen om hun liefdesperikelen op te lossen. Toneelkring Knipperlicht in Zulte brengt hiervoor een oplossing in hun nieuwste productie. ‘De Vriendinnen’. Filip is een romanschrijver met weinig inspiratie. Hij vormt een koppel met Evelyne die een uitgebreide kring vriendinnen heeft die zij niet meer kan missen. Die vriendinnen vallen elk om beurten, of soms zelfs tezamen, binnen bij haar met al hun liefdesperikelen die soms een onontwarbaar web lijken te vormen. Evelyne gaat zo op in de problemen van haar vriendinnen dat zij hen altijd wil bijstaan en uit de nood helpen. Dat gebeurt niet alleen met gesprekken maar geregeld verschaft zij hen ook onderdak als ze te diep in de put zitten of echt niet meer weten waar naartoe. Die vriendinnen brengen ook vaak, soms charmante en ook soms wel wat bizarre, nieuwe veroveringen mee bij haar thuis. Ze leven constant in crisis en daardoor wordt het leven van Filip soms een echte hel, wat hem belet om zijn nieuwe roman in de juiste plooi te krijgen. Dat is al erg genoeg maar daarenboven lijkt een mysterie binnen te sluipen in dat hele gedoe, wat de boel helemaal dreigt te laten ontploffen.

Erik Van Craeyenest: ‘Deze te gekke komedie bespeelt alle vormen van het komisch toneel. Een prachtig decor, getekend door Jan Verstaen en uitgevoerd door onze decorploeg onder leiding van Marcel Tjampens, vormt een ideaal kader om in te acteren. Een zeer uitgebreide licht- en klankregie maakt het plaatje compleet. Alleen de acteurs en actrices moeten het nu nog waar zien te maken.’

‘Toneelkring Knipperlicht werd bijna 40 jaar gesticht als een activiteit van Jeugdhuis Knipperlicht dat straks 50 jaar bestaat. We zijn dan ook zeer blij dat enkele van de huidige jongeren van het jeugdhuis stilaan ook volwaardig beginnen mee te draaien in ons toneelgezelschap.’

Het stuk wordt gespeeld door: Marc Mortier, Hilde Sobry, Martine Snauwaert, Kim Bekaert, Myriam Van Craeyenest, Jana Devos, Bart Raes en Emiel Verstaen.

Praktisch

Wanneer: zaterdagen 9, 16 en 23 februari en vrijdag 22 februari telkens om 20 u en op zondag 17 februari om 17 u.

Waar: Ontmoetingscentrum Knipperlicht, Gaston Martensplein 5 in Zulte

Toegang: €8, kinderen tot 12 jaar €5. Kaarten via www.toneelknipperlicht.be of tel. 0471/24.93.40.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio