Greg Van Avermaet na zijn eerste zege van het seizoen: “Vroeg winnen is altijd plezant en dit is er eentje dat kan tellen”

Greg Van Avermaet na zijn eerste zege van het seizoen: “Vroeg winnen is altijd plezant en dit is er eentje dat kan tellen”

De kop is eraf. Greg Van Avermaet spurtte vanmiddag in Chera het snelst van een flink uitgedund peloton. De Oost-Vlaming mocht zo meteen een eerste zege bijschrijven in dienst van zijn nieuwe werkgever CCC.

LEES OOK. Van Avermaet wint met overmacht in Valencia en scoort voor het eerst voor zijn nieuwe werkgever

Van Avermaet kreeg de zege helemaal niet cadeau. In de technische finale in de straten van Chera plaatste hij zich ideaal in het wiel van Luis Leon Sanchez maar met de snelle Matteo Trentin in zijn wiel was de zege verre van evident. Trentin geraakte echter nooit voorbij de olympisch kampioen en legde zich vrij snel neer bij de overmacht van Van Avermaet.

“Ik ben echt blij dat ik hier vandaag kon winnen”, reageerde de Hammenaar meteen na zijn winnende raid. “Het is altijd leuk om het seizoen te beginnen met een vroege zege en zeker op een lastig parcours als dat van vandaag. Het was echt op de limiet maar ik voelde mij heel sterk en het team heeft fantastisch werk geleverd voor en tijdens de laatste beklimming. Dan was het aan mij om voor een resultaat te zorgen.”

Met Trentin in het wiel was winnen behoorlijk lastig. “Ik kwam perfect uit die technische passage. Mijn positie in het wiel van Leon Sanchez was ideaal. Ik kon mijn sprint op het juiste moment lanceren en dan was het hopen dat hij (Trentin, red) er niet over zou komen. Eerlijk gezegd had ik vandaag Valverde verwacht en er bleven na de beklimming nog wel wat sterke sprinters over. Het was mijn voordeel dat ik iets beter klim dan hen en daarom in de laatste kilometer nog over een extra cartouche beschikte. Ik had nog wat over na die laatste klim.”

Van Avermaet stak zijn tevredenheid niet weg. “Er staat hier altijd een sterk deelnemersveld aan de start en het parcours was echt lastig. Ik won in deze ronde al wel eens een ploegentijdrit maar het is de eerste keer dat ik zelf een etappe win. Na een lange winter met hard werken hoop je altijd om meteen over de goede benen te beschikken. Al het labeur van de voorbije winter zorgt meteen voor resultaat en dat zorgt voor een goed gevoel. Het is altijd leuk om vroeg te winnen en deze mag er wel zijn, denk ik.”

Ook naar de nieuwe geldschieter toe kon deze zege tellen, dacht Van Avermaet. “We hebben onze start van het seizoen alvast niet gemist. Bevin won al in Australië, dat was een zege op World Tourniveau. En nu ik. En we waren vandaag ook in de breedte sterk. Guillaume (Van Keirsbulck, red) zette me ideaal af aan de voet van de klim en ook tijdens de beklimming had ik nog vier man in mijn buurt. Ook dat maakt me blij.”

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.