Oud hotel maakt plaats voor nieuw

Zo zal het nieuwe hotel er gaan uitzien. Foto: vln

Middelkerke -

Het bekende hotel La Noble Rose, op de hoek van de Meeuwenlaan en de Henri Jasparlaan in Westende, maakt plaats voor een gloednieuw project: het Belcasa Suitehotel. Een belangrijke plek van Westende-Bad krijgt zo een heel ander uitzicht.

Het nieuwe gemeentebestuur van Middelkerke heeft grootse plannen voor de opwaardering van wat ooit De Parel van de Kust werd genoemd, maar nu soms smalend de bijnaam Borinage van de Kust opgekleefd krijgt.

Burgemeester Jean-Marie Dedecker (LDD) lanceerde meteen een warme oproep naar bewoners en handelaars van Westende Bad om mee te helpen aan die opwaardering.

Die oproep viel blijkbaar niet in dovemansoren. Een nieuw en opvallend project op een centrale plaats in de badplaats moet daar nu toe bijdragen.

Dicht bij tramhalte

Op de hoek van de Meeuwenlaan en de Henri Jasparlaan wordt momenteel het hotel La Noble Rose gesloopt, later omgetoverd tot een budgethotel met Zeester en Zeeparel.

Het voormalig familiepension, strategisch ingeplant dicht bij de tramhalte en ooit een alternatief voor de duurdere hotels - het Grand hotel Belle Vue en het intussen verdwenen Westend Hotel - verdwijnt zo uit het straatbeeld.

Op dezelfde plek komt binnen afzienbare tijd het driesterren Belcasa Suitehotel. “Onze groep BC Invest kocht onlangs het geheel op”, zegt Christophe Bouve. “Er komt een complex van drie verdiepingen, en een duplex op de derde, samen goed voor tien heel ruime flats met aparthotel-formule, ontworpen door het architectenbureau Vandecasteele en Vanhooren uit Oostende.”

“We onderzoeken ook nog de mogelijkheid om op het gelijkvloers ruimte te maken voor een klasserestaurant. Dat alles moet klaar zijn tegen Pasen volgend jaar”, aldus Bouve

Poppenhuisje renoveren

De projectontwikkelaar is van plan het aanpalend pand in de Jasparlaan, gekend als het Poppenhuisje, volledig te renoveren. “Het is de bedoeling om het beschermde pand in ere te herstellen”, zegt collega Veerle Dobbelaere van BC Invest. “Dat gebeurt in samenwerking met de Vlaamse overheidsdienst Erfgoed, want we moeten ons daarvoor uiteraard aan heel wat regels houden.”

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio