Roken in auto in bijzijn van kinderen voortaan verboden

Roken in auto in bijzijn van kinderen voortaan verboden

Themabeeld Foto: if

Brussel -

Wie in zijn wagen rookt in het bijzijn van kinderen, riskeert vanaf vandaag in Vlaanderen een boete tot 1.000 euro.

Wie in zijn wagen rookt in het bijzijn van kinderen tot 16 jaar kan daarvoor voortaan beboet worden. Het rookverbod geldt ook voor elektronische sigaretten. De boete voor inbreuken kan oplopen tot maximaal 1.000 euro. Zowel de politie als ambtenaren van de Vlaamse milieu-inspectie zullen kunnen verbaliseren.

Het rookverbod in de wagen in het bijzijn van kinderen is een ingreep van voormalig minister van Omgeving Joke Schauvliege (CD&V). Zij werkte de maatregel op Vlaams niveau uit omdat een federale regeling uitbleef. Vlaanderen is het eerste gewest met een verbod, maar allicht volgt Wallonië snel. Het Waals Parlement heeft recentelijk een gelijkaardige regeling goedgekeurd.

Omdat er vragen bestaan over de handhaving, laat Vlaams minister van Omgeving Koen Van den Heuvel (CD&V) de kwestie met spoed agenderen op de Vlaamse handhavingsraad voor ruimte en milieu volgende week. “Daar kan verder afgestemd worden welke taak de milieu-inspectie en politie kunnen opnemen”, aldus de opvolger van Schauvliege.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees