Mathieu van der Poel grote slokop in Lille: “Die tussensprint was hét grote doel vandaag”

Mathieu van der Poel grote slokop in Lille: “Die tussensprint was hét grote doel vandaag”

Foto: BELGA

Mathieu van der Poel won zaterdagmiddag de Krawatencross en het eindklassement in de DVV Verzekeringen Trofee, maar hij pakte ook het tussensprintklassement. Klein bier, zou u denken, maar niet voor VDP. “Ik wist dat ik dat nog kon winnen als ik er voor Toon eindigde.”

LEES OOK.Mathieu van der Poel pakt eindzege DVV Verzekeringen Trofee en wint Krawatencross in Lille ondanks valpartij

Het grote moment van de wedstrijd bij Van der Poel was zijn valpartij. Een klein foutje, zo bleek. “Er was geen sprake van mechanische pech. Ik was even niet geconcentreerd en begon te schuiven. Toen lag ik tegen de grond”, aldus de wereldkampioen. “Op zo’n moment sluipen er soms wel eens foutjes in. Ik zat ook nog met de wedstrijd van morgen in Hoogstraten in het achterhoofd, ik wou wat krachten sparen.”

“De eindzege is toch wel belangrijk voor mij aangezien het om een klassement gaat”, zei VDP over zijn eindzege in het DVV-klassement. “Zeker als je ziet wat er op de Koppenberg gebeurde eerder dit seizoen. Na die wedstrijd (Van der Poel verloor er meer dan vier minuten op winnaar Aerts, nvdr.) had ik dit niet meer gedacht, had dat toen ook gezegd. Vorig jaar zagen we wel dat het mogelijk was om zo’n grote voorsprong uit te bouwen, maar dan moest alles meezitten. De cross in Hamme heeft de doorslag gegeven. En ik wist dat ik vandaag ook het tussensprintklassement nog kon winnen als ik voor Toon eindigde. Dat was hét doel vandaag.”

Toon Aerts: “Het beste is eraf”

Toon Aerts kon de wereldkampioen niet meer bedreigen in de strijd om de eindzege. “Ik zag meteen dat Mathieu vol ging voor de tussensprint. Dan weet je dat het moeilijk wordt om hem nog voor die tussensprint terug te pakken. Ik heb daar niet veel krachten meer aan verspild. Al met al ben ik wel nog tevreden met deze derde plaats. Hoogstraten zou me beter moeten liggen. Ik ben deze week als eens gaan kijken en het wordt een vettige cross met veel wind, ik kijk ernaar uit.”

“Het was toch lastig, het was een snelle koers waarin je met snokken moest rijden om je positie te behouden”, vertelde de Belgische kampioen nog over zijn wedstrijd. “Dat maakte het zwaar. Het beste is eraf bij mij. Bij mij zijn veel resterende crossen wel nog in de buurt. Voor mij maakt dat het mentaal nog iets makkelijker, want ik weet dat dat voor sommige jongens uit West-Vlaanderen wel enerverend is.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.