Senator Elizabeth Warren bevestigt dat ze presidentskandidaat is voor de Democraten

Senator Elizabeth Warren bevestigt dat ze presidentskandidaat is voor de Democraten

Elizabeth Warren Foto: REUTERS

De Amerikaanse senator Elizabeth Warren heeft zaterdag bevestigd dat ze kandidaat is bij de Democratische voorverkiezingen van 2020 voor het Witte Huis. De 69-jarige Warren uit Massachusetts is de eerste belangwekkende kandidaat bij de Democraten voor het presidentschap. Dat is nu in handen van de Republikein Donald Trump.

Warren kondigde op 31 december 2018 al aan dat ze kandidaat is om Trump van de troon te stoten. Warren, die sinds 2012 verkozen is in de Amerikaanse Senaat, behoort tot de progressieve linkervleugel van de Democratische partij.

Mogelijke andere kandidaten zijn de vroegere vicepresident Joe Biden en de onafhankelijke senator Bernie Sanders die bij de Democratische voorverkiezingen van 2016 van Hillary Clinton verloor. Ook de senatoren Cory Booker, Kamala Harris, Amy Klobuchar, Sherrod Brown en Kirsten Gillibrand plus aftredend Afgevaardigde in het Huis Beto O’Rourke worden presidentiële ambities toegeschreven.

De Amerikaanse vrouw bevestigde zaterdag dat ze presidentskandidaat is. “Hard werkende mensen staan tegenover een kleine groep van mensen die veel te veel macht hebben, niet alleen in de economie maar ook in onze democratie”, zei ze zaterdag tijdens een meeting in Lawrence, Massachusetts. “Wij zijn hier om te zeggen: genoeg is genoeg.”

De 69-jarige Warren heeft onlangs haar DNA laten testen nadat ze was uitgedaagd door Trump. De Amerikaanse president noemde haar al lachend “Pocahontas” omdat hij twijfels had bij haar bewering dat zij indiaanse voorouders zou hebben.

Corrigeer

NIET TE MISSEN

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees