Politie vat inbrekers tijdens vlucht

Politie vat inbrekers tijdens vlucht

Foto: DVH

Gent -

De politie heeft zaterdagavond twee inbrekers kunnen vatten , kort nadat ze toesloegen in de Raapstraat in Baarle. “We denken niet dat ze iets hebben meegenomen”, zegt het slachtoffer. “Daarvoor hadden ze geen tijd genoeg.”

Het slachtoffer was net onderweg van een etentje in Gent om de auto op te pikken in een ondergrondse parkeergarage. “De buren belden om te zeggen dat het alarm was afgegaan en dat de lichten waren aangesprongen op de bovenste verdieping van ons huis.” Toen die buurman ging kijken probeerden ze al te vluchten, de velden in.”

De inbrekers hadden de locatie goed gekozen. De Raapstraat, achter het Van Der Valk-hotel, is vlak bij de op- en afrit van de E40. “Maar ze liepen de andere kant uit, richting Sint-Gerolfstraat. Onze buurt is eigenlijk een soort eiland, je kan hier moeilijk weg.”

“De politie kwam met zeker acht wagens ter plaatse en de helikopter was onderweg, maar voor die boven Baarle hing waren de twee al opgepakt. Een van hen had zich verwond toen hij ons badkamerraampje had kapotgeslagen.” Het slachtoffer heeft niets dan lof voor het politiewerk. “Zo’n verhalen hoor je niet vaak, maar het geeft me wel een geruststellend gevoel.”

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio