Nieuwe grasmat van Anderlecht ligt er nog maar twee weken maar doet nu al pijn aan de ogen: “In Engeland kom je dit niet tegen"

Het veld van Anderlecht op 10 februari 2019 Foto: rr

In Brugge klagen ze over de barslechte grasmat in het Jan Breydelstadion maar het veld in het Constant Vanden Stockstadion zag er tegen Zulte Waregem niet veel beter uit. Dat is opvallend, want amper twee weken geleden werd er bij Anderlecht nog een nieuwe grasmat van 100.000 euro gelegd en tot voor gisteren was er maar één keer op gespeeld...

Het probleem van Anderlecht is dat die nieuwe grasmat geen tijd kreeg om zich te “zetten” maar juist werd geteisterd door Belgisch (nat) winterweer. Bovendien heeft het drainagesysteem zijn beste tijd gehad. Anderlecht was één van de eerste ploegen in België die veldverwarming en een drainagesysteem installeerde maar dat is nu een tiental jaar oud en stilaan versleten. Het systeem voert niet genoeg water af, waardoor het overtollige water de graswortels doet rotten en de zoden loskomen. Om het probleem definitief te verhelpen, moet paars-wit investeren in een nieuw drainagesysteem en een nieuwe veldverwarming. Alleen is dat een investering van minstens 500.000 euro en is het een klus die niet snel geklaard is. Daarom kan dat pas volgende zomer.

 “In Engeland kom je dit niet tegen"

“Ik krijg drie goeie kansen, maar twee keer kan ik de bal niet goed meenemen door het veld”, aldus Peter Zulj. “Het mag geen excuus zijn, ik had altijd moeten scoren. Maar toch, het speelt mee.”

Ook die andere aanwinst, Yannick Bolasie, is beter gewoon. “In Engeland kom je dit niet tegen. Maar goed, we mogen het niet als excuus gebruiken. Zo’n match moeten we altijd winnen.”

Landry Dimata was dezelfde mening toegedaan. “We moeten winnen, maar met het veld moeten we ons niet bezighouden. Ook al lag het slecht. Nu moeten we vooral vertrouwen zien terug te krijgen. Dat ik gewisseld ben? Ik voelde me nochtans nog fris. Sinds een drietal weken voel ik niets meer aan mijn knie. Ik kon starten op Standard, ja, maar dat zijn beslissingen die de coach neemt en die we moeten respecteren.” 

Aflevering 5: Geen Berge, wel dalen bij Genk Beluister nu

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.