Jongeman filmt hoe hij twee katjes martelt met rookkanon en luide muziek

Jongeman filmt hoe hij twee katjes martelt met rookkanon en luide muziek

Foto: Sudinfo

Een jongeman uit Namen heeft zondagochtend een filmpje op het internet geplaatst, waaruit blijkt hoe hij twee jonge katjes mishandelde. Een dierenrechtenvereniging kwam ter plaatse en nam de dieren in beslag.

Op de video, die zondag de ronde deed op sociale media, was te zien hoe een 25-jarige jongeman uit Namen twee jonge katjes voor een rookkanon zette. Daarna gooide hij met de 5 maanden oude dieren, die ook werden blootgesteld aan zeer luide muziek.

Dierenrechtenvereniging ASBL Sans Collier werd verwittigd, en kwam ter plaatse om zich van de toestand van de dieren te vergewissen. De eigenaar deed daarop vrijwillig afstand van de katjes. Volgens Sébastien De Jonge, directeur van de dierenrechtenvereniging, was de jongeman zich van geen kwaad bewust. “We denken dat hij psychologische problemen heeft. Hij dacht dat hij speelde met de dieren, dat hij hen geen kwaad deed.”

De gezondheidstoestand van de katjes wordt voorlopig omschreven als “kritiek”. “Ze hebben een reeks kwalen: de ene heeft maar één oog meer, de andere is doof en blind. Beide dieren hebben ook schurft, zijn ook ondervoed, en hebben gehoorproblemen als gevolg van de luide muziek. Dat rookkanon en die luide muziek: dat is als foltering voor die beestjes. Ze waren helemaal op, psychologisch uitgeput, versuft en verwilderd. We zullen nu bekijken hoe we hen het best kunnen verzorgen. Maar als hun gezondheidstoestand zo blijft, kunnen we hen zo ook niet nog 15 jaar laten leven… Maar het is nog te vroeg om daar uitspraken over te doen.”

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees