CLUBNIEUWS. Blessure Trossard lijkt mee te vallen, Obradovic drie weken out

CLUBNIEUWS. Blessure Trossard lijkt mee te vallen, Obradovic drie weken out

Foto: JEFFREY GAENS

De Genkse flankaanvaller Leandro Trossard moest vrijdag in de slotfase van de topper tegen Standard vervangen worden nadat hij ongelukkig in de grond had getrapt. Even werd het ergste gevreesd maar de schade lijkt mee te vallen. Bij Anderlecht zitten ze niet dik in de linksachters, zeker nu door de airco van de bus was ziek gemaakt...

GENK. Blessure Trossard lijkt mee te vallen

De schade aan de linkerenkel van Leandro Trossard valt op het eerste gezicht mee. De Genkse flankaanvaller moest vrijdag in de slotfase van de topper tegen Standard vervangen worden nadat hij ongelukkig in de grond had getrapt. Een eerste onderzoek bracht geen scheur of breuk aan het licht, de enkelbanden zouden alleen verrekt zijn. Een extra controlescan moet dat nieuws vandaag nog wel bevestigen.

Intussen trainde Trossard gisteren voorzichtig individueel, hij hoopt zelfs fit te geraken voor de Europese uitwedstrijd van donderdag bij Slavia Praag. Al wil niemand in die wedstrijd ook maar enig risico nemen met het oog op de topper van zondag op Club Brugge.(mg, svc)

ANDERLECHT. Obradovic out, Cobbaut ziek door airco

Anderlecht zal even niet kunnen rekenen op Ivan Obradovic. De 30-jarige Serviër liep zondag in de competitiewedstrijd tegen Zulte Waregem (0-0) een scheurtje op in de hamstrings en zal een drietal weken onbeschikbaar zijn. Dat heeft paars-wit maandag op Twitter laten weten.

Wie straks Obradovic zal vervangen, is nog niet duidelijk. Antonio Milic moest hem komen vervangen op de flank, want er zat geen echte linksback meer op de bank. Elias Cobbaut en Kenny Saief zaten niet in de selectie. Cobbaut was nochtans hersteld van zijn ziekte van vorige week. De Belgische belofte had de clasico tegen Standard tussen de RSCA-fans gevolgd, maar op de terugweg van Luik naar Brussel had de airco van de bus hem ziek gemaakt. (jug)

Aflevering 5: Geen Berge, wel dalen bij Genk Beluister nu

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.