Moneytime voor Mathieu van der Poel: 62.500 euro beet in één weekend

Moneytime voor Mathieu van der Poel: 62.500 euro beet in één weekend

Het slijkparcours in Hoogstraten speelde Mathieu van der Poel even parten, maar uiteindelijk was de veelvraat van het seizoen opnieuw niet bij te houden. Foto: Photo News

Met zijn dubbelslag, zaterdag in Lille en zondag in Hoogstraten, heeft Mathieu van der Poel er een uiterst lucratief weekend op zitten. Alles samen kan hij liefst 62.500 euro bijschrijven op zijn bankrekening. Eén voorbehoud: 30.000 euro daarvan komt van de Superprestige, maar de eindzege daarin kan hem volgende zaterdag nog amper ontsnappen.

Mag het verbazen dat ook het eerste weekend na het WK opnieuw integraal voor Mathieu van der Poel was? In Lille zaterdag maakte hij er een demonstratie van door te leiden van begin tot einde. Gisteren in Hoogstraten, in de meest incidentrijke wedstrijd van het jaar met een pak valpartijen, kon hij pas twee ronden voor het einde Toon Aerts definitief op achterstand fietsen.

Financieel leverde de dubbelslag een meer dan aantrekkelijke bonus op. Reken even mee. De eindzege in de DVV Trofee is goed voor 30.000 euro. Het klassement van de tussenspurten, dat hij in extremis ook won, is nog eens goed voor 2.500 euro. En hoewel volgende week nog de slotmanche in Middelkerke volgt, is zijn voorsprong in het klassement van de Superprestige zo geruststellend dat ook die 30.000 euro hem nog nauwelijks kan ontsnappen.

“Ja, ik kan niet ontkennen dat het voor mijn portemonnee een interessante tweedaagse is geworden”, aldus Van der Poel.

Een klein deeltje van ‘de buit’ die Van der Poel dit weekend binnenhaalde, kan alvast meteen weer uit de portemonnee. Gisterenavond nog vertrok hij voor een korte skivakantie van vier dagen naar het Franse Morzine. “Ergens moet ik toch wat ontspanning en rust vinden”, liet hij zich lachend ontvallen. “Volgend weekend volgen nog Middelkerke en Hulst en drie dagen later debuteer ik al op de weg in het Turkse Antalya.”

LEES OOK. Mathieu van der Poel kan volgende week een onmogelijk gewaand record van Sven Nys evenaren

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.