Met de toekenning van de cultuurprijzen wil de Zultse cultuurraad haar waardering uitspreken over het geleverde werk voor de culturele, sociale en vormende activiteiten of voor de kunstbeoefening.

Ken je iemand die een bijzondere artistieke of culturele prestatie heeft geleverd tijdens het voorbije jaar, iemand die het culturele imago van de gemeente Zulte op de kaart heeft gezet of iemand die zich gedurende 25 jaar belangeloos heeft ingezet als medewerker van een Zultse socio-culturele vereniging? Dien dan zeker zijn/haar kandidatuur in. De genomineerden van de editie 2018 mogen ook opnieuw voorgedragen worden.

Drie Cultuurprijzen

Er worden drie cultuurprijzen uitgereikt. De ‘Prijs voor Cultuur’ is bedoeld voor een persoon of vereniging die een bijzondere artistieke of culturele prestatie heeft geleverd tijdens het voorbije werkjaar, van 1 januari 2018 tot 31 december 2018.

De ‘Cultuurlaureaat’ beloont de persoon of vereniging die regionaal, nationaal of internationaal het cultureel imago van de gemeente Zulte op de kaart zette. Zij dienen hun officiële woonplaats te hebben in de gemeente Zulte en een sterke culturele binding te hebben met de gemeente.

De ‘Cultuurjubilaris’ is voor personen die zich gedurende 25 jaar belangeloos en onafgebroken hebben ingezet als bestuurslid of vrijwillig medewerker van een Zultse socio-culturele vereniging. Zij dienen hun officiële woonplaats te hebben in de gemeente en een sterke culturele binding met Zulte.

Dezelfde persoon of vereniging kan de prijs voor Cultuur slechts eenmaal overhandigd krijgen om de 5 jaar.

Kandidaturen

Gemotiveerde kandidaturen kunnen nog tot 15 februari 2019 worden ingediend bij de Cultuurdienst. Het inschrijvingsformulier vind je hier. Bezorg het ingevuld aan de Cultuurdienst, Centrumstraat 8, 9870 Zulte of cultuur@zulte.be.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio