DéFI en CDH trekken van leer tegen beslissing Homans: “Ze legt de democratie naast zich neer. België verdient beter”

DéFI en CDH trekken van leer tegen beslissing Homans: “Ze legt de democratie naast zich neer. België verdient beter”

Foto: BELGA

Brussel -

Het cdH en DéFI trekken van leer tegen de beslissing van Vlaams minister van Binnenlands Bestuur Liesbeth Homans om de benoeming te weigeren van de burgemeesters van vier faciliteitengemeenten, omdat ze bij het versturen van de oproepingsbrieven voor de verkiezingen de taalregels zouden overtreden hebben.

LEES OOK. Homans weigert burgemeesters van vier faciliteitengemeenten te benoemen: “Moeten leren dat ze in Vlaanderen liggen”

“De N-VA legt bij monde van Liesbeth Homans de democratie naast zich neer, door opnieuw te weigeren het arrest van de algemene vergadering van de Raad van State te volgen. België verdient beter dan de pogingen die sommigen ondernemen om het onbestuurbaar te laten lijken”, meldt het CDH op twitter.

Rampzalig

Voor DéFI toont de beslissing van minister Homans aan dat het een fout was om de faciliteitengemeenten bij Vlaanderen te laten bij de splitsing van de kieskring Brussel-Halle-Vilvoorde. “Nog een rampzalig gevolg van de zesde staatshervorming”, zegt voorzitter Olivier Maingain.

Eerder op de dag had ook minister van Begroting Sophie Wilmès (MR) uitgehaald naar de beslissing om de burgemeesters van Sint-Genesius-Rode, Linkebeek, Drogenbos en Wezembeek-Oppem niet te benoemen. Volgens Homans hebben de faciliteitengemeenten Wemmel en Kraainem daarentegen de regels wel gerespecteerd.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees