Racing Genk wil Pozuelo niet laten gaan: “Zeer duidelijke afspraken gemaakt”

Racing Genk wil Pozuelo niet laten gaan: “Zeer duidelijke afspraken gemaakt”

Foto: BELGA

Racing Genk wil Alejandro Pozuelo niet laten vertrekken. Dat heeft de club zelf bekendgemaakt. De Spanjaard zwaait met interesse uit de MLS, maar Genk wil de middenvelder absoluut niet laten vertrekken.

Verlaat Pozuelo Racing Genk? De speler wil absoluut weg, heel Limburg hoopt dat de Spanjaard gewoon blijft en Genk kampioen maakt. De Spanjaard liet in januari al een lucratief bod van Al-Ahli schieten, maar zwaait nu dus met een bod uit de MLS van Toronto FC.

De discussie draait rond de clausule in het contract van Pozuelo die stelt dat hij voor 8 miljoen weg kan. Die werd na het afwijzen van Al-Ahli een maand geleden tijdelijk geschrapt tot bij de start van de volgende mercato. Alleen rijzen er nu vragen: is de pas geopende Amerikaanse transfermarkt de volgende transferperiode? Het lijkt uit te monden op een welles-nietes-spelletje, waarbij een mogelijk compromis een transfer na afloop van de Belgische competitie zou kunnen zijn (lees ook hier).

Racing Genk staat ruim op kop in de Jupiler Pro League, maar is erg afhankelijk van Pozuelo. Vertrekt die, dan wordt de titel halen toch wat moeilijker. En dus kunnen zelfs dollars de Limburgers niet overhalen. “Voor KRC Genk is in dit dossier het sportieve belangrijker dan het financiële. Het gaat de club niet om geld, maar om het sportief project met haar hele spelersgroep. In die groep is Alejandro een zeer belangrijke speler. Daar komt bij dat de wintertransferperiode afgelopen is”, luidt het.

De volledige mededeling op de site van Racing Genk:

“In januari bereikte KRC Genk een rechtsgeldig akkoord met Alejandro Pozuelo dat hij zou blijven tot 14 juni 2019. Zijn management geeft nu aan dat Pozuelo de club eerder wil verlaten. Dat gaat voor KRC Genk in tegen haar engagement met de speler, de hele spelersgroep én haar supporters.

Voor KRC Genk is in dit dossier het sportieve belangrijker dan het financiële. Het gaat de club niet om geld, maar om het sportief project met haar hele spelersgroep. In die groep is Alejandro een zeer belangrijke speler. Daar komt bij dat de wintertransferperiode afgelopen is. Bovendien maakte de club zeer duidelijke afspraken met de hele spelersgroep. Méér dan één speler bleef met het oog op het in stelling brengen van de sterkst mogelijke ploeg in het vervolg van dit seizoen.

Het juridisch dossier sterkt KRC Genk om vol voor dat sportieve project te kiezen. KRC Genk hoopt dat Pozuelo en zijn entourage zich vinden in dit club standpunt. Gezien de gevoeligheid van het dossier werd vanmorgen beslist dat er buiten dit persbericht geen reacties gegeven zullen worden zolang het dossier loopt. Ook niet na de persconferentie vanmiddag.”

Aflevering 5: Geen Berge, wel dalen bij Genk Beluister nu

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.