Brigitte aangezien voor moeder van 24 jaar jongere Franse president Emmanuel Macron

Brigitte aangezien voor moeder van 24 jaar jongere Franse president Emmanuel Macron

Foto: AFP

Met een leeftijdsverschil van ruim 24 jaar is de relatie tussen de Franse president Emmanuel Macron (41) en Brigitte (65) al vaak voer voor discussie geweest. Het levert echter ook amusante anekdotes op. Zo werd Brigitte ooit als de moeder gezien van de toenmalige student Emmanuel. De huidige presidentsvrouw liet zich echter niet van de wijs brengen en reageerde gevat.

Brigitte leerde haar toekomstige man kennen op school. Zij was lerares, hij leerling en amper 15 jaar oud. De vonk sloeg echter al snel over en na enige tijd begonnen de twee een relatie. De rest is geschiedenis.

Het grote leeftijdsverschil was geregeld voer voor discussie, maar zorgde ook voor bijzondere situaties. Dat blijkt uit een nieuw boek over Brigitte, Madame la Présidente. Zo bezocht Brigitte haar jonge vriend in het begin van deze eeuw geregeld op de prestigieuze hogeschool École nationale d’administration (ENA).

Tijdens één van die tripjes sprak ze met de moeder van een kamergenoot van Emmanuel. De vrouw vroeg of Brigitte er ook was om te kuisen. Het had een pijnlijke ontmoeting kunnen worden, maar Brigitte antwoordde bevestigend en voegde er vol vertrouwen en wat humor aan toe: “Maar ik ben wel zijn vriendin.”

Corrigeer

NIEUWS