Springpaard met crimineel verleden te koop

Springpaard met crimineel verleden te koop

Het zijn niet altijd in beslag genomen luxewagens, boten of villa’s van misdadigers die door de FOD Financiën openbaar worden verkocht. Deze week gaat een Holsteiner warmbloedhengst onder de hamer. Het springpaard werd strafrechtelijk in beslag genomen. Een toppaard met een crimineel verleden, zeg maar.

Barry, zo heet de Holsteiner ‘Bartender’, wordt verkocht in opdracht van het Centraal Orgaan voor de Inbeslagneming en Verbeurdverklaring (COIV) en werd strafrechtelijk in beslag genomen tijdens een gerechtelijk onderzoek, zo bevestigt Florence Angelici van de FOD Financiën ons.

De Duitse warmbloedhengst, geboren in 2003, verwekte volgens zijn stamboom al heel wat nakomelingen, stuk voor stuk topspringpaarden.

Het dier staat momenteel op stal in een manège in Limburg waar kandidaat-kopers het na contact met de FOD Financiën kunnen bekijken en keuren. Daarna wordt de Holsteiner ‘Bartender’ openbaar verkocht in de FinShop van Bornem.

Er is geen inzetbedrag bepaald. De hoogste bieder neemt de hengst mee naar huis. Na betaling van de geboden prijs uiteraard. Plus 10 procent kosten. De opbrengst gaat naar de schatkist.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees