Man riskeert celstraf voor verkrachting van eigen vrouw

Man riskeert celstraf voor verkrachting van eigen vrouw

Een 53-jarige man uit Beernem staat in de Brugse rechtbank terecht voor de verkrachting van zijn echtgenote (themabeeld) Foto: Shutterstock

Beernem -

Een 53-jarige man uit Beernem staat in de Brugse rechtbank terecht voor de verkrachting van zijn echtgenote, hij schuwde daarbij het geweld niet. K.D. riskeert 30 maanden voorwaardelijke celstraf.

Toen hij ontdekte dat zijn echtgenote hem bedroog, begon K.D. haar begin april 2017 te misbruiken. Gedurende een zestal weken verkrachtte de Beernemnaar zijn vrouw meermaals en schuwde daarbij het geweld niet. Zo bond hij de vrouw vast, penetreerde haar met voorwerpen, schilderde haar schaamstreek en schreef met lippenstift “hoer” op haar lichaam.

Op 21 mei 2017 kwamen de feiten aan het licht toen de zoon van het koppel de politie verwittigde. K.D. werd in de boeien geslagen en kwam op 6 juni voorwaardelijk vrij. Het slachtoffer stelde zich maandag burgerlijke partij in de zaak. “Mijn cliënte werd moreel onder druk gezet”, pleitte haar advocaat. “Zo dreigde hij er meermaals mee zelfmoord te plegen.”

Alcoholprobleem

Het openbaar ministerie vroeg maandag 30 maanden voorwaardelijke celstraf voor K.D. Volgens de verdediging kampte K.D. op het moment van de feiten met een zwaar alcoholprobleem. “Toen hij doorhad dat zijn vrouw een ander had, zocht mijn cliënt zijn toevlucht in de drank. Zijn stoppen sloegen door. Na zijn vrijlating heeft hij hulp gezocht en is hij gestopt met drinken”, aldus advocaat Kris Vincke, die de gunst van de opschorting vroeg voor zijn cliënt. Intussen zijn K.D. en het slachtoffer gescheiden.

De uitspraak volgt op 11 maart.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees