Weinig of geen vliegverkeer tijdens nationale staking maar Ryanair houdt voorlopig vol dat alle vluchten gewoon doorgaan

Weinig of geen vliegverkeer tijdens nationale staking maar Ryanair houdt voorlopig vol dat alle vluchten gewoon doorgaan

Het hele land zal tijdens de nationale staking van woensdag platliggen, zeggen de vakbonden. En dus annuleert Brussels Airlines nu al 222 vluchten en leidt TUI haar toestellen af. Maar voor Ryanair is er voorlopig geen vuiltje aan de lucht. “We hebben nog geen indicatie dat er daadwerkelijk gestaakt zal worden”, klinkt het aan de telefoon.

Belgen die in Jordanië zitten en woensdag vanuit Amman terugkeren naar ons land met Ryanair contacteerden al verschillende keren de luchtvaartmaatschappij met de vraag of hun vlucht wel kan doorgaan. Als antwoord kregen ze “dat er geen indicaties zijn dat er daadwerkelijk gestaakt zal worden en dat alle vluchten normaal gezien zoals gepland doorgaan.”

En als er toch gestaakt zou worden, zo klinkt het, zullen vluchten omgeboekt worden naar de volgende vlucht naar ons land. Alleen is er maar één vlucht per week van Amman naar Brussel.

Ryanair belooft zo snel mogelijk een email te sturen naar haar passagiers als er toch gestaakt zou worden en er vluchten moeten worden geschrapt of omgeleid, klinkt het op de klantendienst.

Geen indicatie dat er gestaakt zal worden? Zowel Brussels Airport als op Brussels South Charleroi Airport waarschuwen op hun website voor de nationale staking van woensdag.

“Omwille van de nationale staking op woensdag 13 februari in België, worden belangrijke storingen op de luchthavenoperaties en wegblokkades naar de luchthaven verwacht. We raden alle passagiers aan contact met de luchtvaartmaatschappij te nemen of de website van de maatschappij te raadplegen om hun vluchtstatus te kennen”, lezen we op de website van Brussels South Charleroi Airport.

LEES OOK. Nationale staking van woensdag kan 363 miljoen euro kosten aan onze economie

Brussels Airport wacht af maar houdt er rekening mee dat veel vluchten zullen moeten geschrapt worden.

Volgens Marc Descheemaeker, de voorzitter van Brussels Airport, kan de nationale staking van woensdag de luchthaven 10 tot 13 miljoen euro kosten wanneer er geen verkeer mogelijk is.

Maar dat zal wellicht niet het geval zijn. “De luchthaven zal openblijven”, bevestigt Anke Fransen, woordvoerster van Brussels Airport. “We vragen de reizigers wel om enkel handbagage mee te brengen.”

Als het Belgische luchtvaartverkeer Skeyes, het vroegere Belgocontrol, beslist om te staken, ligt de luchthaven wel plat. Want dan is er geen vliegverkeer mogelijk. Voorlopig is daar geen duidelijkheid over.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees