Ook tijdens avondspits nog hinder op spoorlijn Antwerpen-Noorderkempen-Breda

Ook tijdens avondspits nog hinder op spoorlijn Antwerpen-Noorderkempen-Breda

Foto: Photo News

Antwerpen -

Het treinverkeer op de hogesnelheidslijn Antwerpen-Noorderkempen-Breda is maandagnamiddag omstreeks 16.45 uur nog steeds ernstig verstoord door het incident van maandagochtend waarbij een trein om een nog onbekende oorzaak voorbij een rood sein reed. Dat zegt de NMBS. Vanuit Nederland kunnen de treinen wel al opnieuw over de lijn rijden, maar vanuit Antwerpen zal er ook tijdens de avondspits nog flink wat hinder zijn.

De trein die voorbij het rood sein reed, is intussen weggehaald. Volgens de NMBS is er echter ook sprake van schade aan de spoorinfrastructuur. Vanaf 19.15 uur zal er wel een pendeltrein kunnen rijden van Antwerpen-Centraal tot Noorderkempen. Alleen het stuk tussen Noorderkempen en Breda zal dan nog steeds niet kunnen worden bediend door treinen. Er blijven daar nog de hele avond vervangbussen rijden. Dat is tot 19.15 uur ook nog het geval tussen Antwerpen-Centraal en Noorderkempen. De Beneluxtrein van Antwerpen naar Nederland rijdt al de hele dag via de gewone spoorlijn langs Roosendaal en stopt dus niet in Noorderkempen en Breda. Dat blijft voorlopig zo.

Het onderzoek naar de oorzaak van het incident - hetzij een menselijke, hetzij een technische fout - loopt intussen nog.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees