Vrachtwagen kantelt in Wingene: hele dag verkeershinder

Wingene -

Op de Ruiseledesteenweg in het West-Vlaamse Wingene was er maandag de hele dag verkeershinder door een gekantelde vrachtwagen. Een Roemeense trucker raakte in een gracht en kantelde op een weide.

De chauffeur kwam rond 10.30 uur kort nabij het kruispunt van de Schuiferskapellestraat in de problemen doordat hij op de smalle straat wat naar rechts uitweek voor een tegenligger.

De vrachtwagen kwam met de wielen van zijn oplegger op de zachte berm terecht en slipte in een gracht naast de straat. Het gevolg was dat de volledige trekker met oplegger naar rechts kantelde. De truck viel door de prikkeldraad en landde op een weide.

De man was ongedeerd, maar de schade was groot. De truck lag volledig op zijn zijde en was bovendien zwaar geladen. Het gevaarte kon niet worden getakeld worden vooraleer de oplegger was leeggehaald. Geen evidente karwei, want de lading bestond uit 22 grote pakken kunststofkorrels van 1.200 kilogram per pak. Om 15 uur ging de straat volledig dicht voor de takeling van het voertuig.

Vrachtwagen kantelt in Wingene: hele dag verkeershinder
Foto: GSD
Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees