Man riskeert 30 maanden voorwaardelijk voor verkrachtingen tijdens huwelijk

Man riskeert 30 maanden voorwaardelijk voor verkrachtingen tijdens huwelijk
Brugge -

Een 53-jarige man uit Beernem heeft zich voor de Brugse correctionele rechtbank moeten verantwoorden voor het herhaaldelijk verkrachten van zijn toenmalige echtgenote. Het openbaar ministerie vorderde een gevangenisstraf van 30 maanden met uitstel, gekoppeld aan voorwaarden.

In april 2017 kon K.D. niet verkroppen dat zijn echtgenote een relatie had aangeknoopt met een andere man. In die periode had hij meermaals zonder toestemming toch ruwe seks met zijn vrouw, waarbij hij haar onder meer vastbond.

Dreigen met zelfmoord

Op het proces vroeg de burgerlijke partij de aanstelling van een deskundige of een schadevergoeding van 10.000 euro. De advocaat van de vrouw legde uit dat het slachtoffer moreel onder druk werd gezet door haar man, die met zelfmoord dreigde. Het openbaar ministerie verwees naar het verslag van de gerechtspsychiater, waaruit zou blijken dat de kans op nieuw partnergeweld groot is.

De verdediging legde uit dat de beklaagde door een faillissement in financiële problemen was terechtgekomen. “Dat zijn vrouw een nieuwe vriend had, was de druppel die de emmer deed overlopen. Hij begon meer te drinken, waardoor de remmingen wegvielen”, aldus meester Kris Vincke. De advocaat benadrukte wel dat K.D. na zijn arrestatie de feiten onmiddellijk zonder omwegen heeft toegegeven. De verdediging stelde opschorting van straf voor.

De rechter doet uitspraak op 11 maart.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees