Ex-winnaar ‘Big Brother’ slachtoffer van homofoob geweld: “Ze vonden dat ik te gay was”

Ex-winnaar ‘Big Brother’ slachtoffer van homofoob geweld: “Ze vonden dat ik te gay was”

Kristof 'Dike' van Camp, in betere tijden winnaar van de barmannenrace. Foto: hsb

Leuven -

Ex-winnaar van het populaire tv-programma Big Brother en huidig cafébaas Kristof Van Camp (43) is zondagochtend het slachtoffer geworden van homofoob geweld. Bij een cafébezoek kreeg hij rake klappen. Van Camp doet aangifte bij de politie.

Kristof Van Camp (43), zaakvoerder van café Villa Artois en uitbater van café De Prof, beide op de Leuvense Oude Markt, trok gisteravond nog naar UZ Gasthuisberg voor een oogonderzoek en een check-up van de ribben en de maag.

Van Camp klaagde over hevige pijn nadat hij zondagochtend omstreeks 7 uur tijdens het uitgaan het slachtoffer werd van homofoob geweld.

“Ik ga al dertig jaar op stap op de Oude Markt”, vertelt Kristof. “Nog nooit heb ik slagen gekregen. Wat er gebeurd is? Dat weet ik niet meer precies, het ging dan ook allemaal heel snel. Ik weet nog dat ik na mijn werk aan het dansen was in een zaak op de Oude Markt. Het gebeurt dan wel eens dat ik wat zot doe.”

Dat zinde een vijftal mannen die bij hem in de buurt stonden, niet. “Ze vonden dat ik wat te gay was en zeiden dat ik gewoon moest doen”, luidt het.

Op een bepaald moment kreeg Kristof buiten het café rake klappen op het oog. Ook moest hij enkele stompen in de maag en op de ribben incasseren. Via zijn partner liet Kristof weten aangifte te zullen doen van de feiten.

“Dat raden ook wij aan”, vertelt woordvoerder Nicolas Del Piero van de Leuvense politie. “Aan de hand van de camerabeelden hopen we dan de verdachten te identificeren.”

Het gebruik van geweld op zich is strafbaar, iemand aanvallen omwille van zijn/haar geaardheid is een verzwarende omstandigheid.

Van Camp was in 2003 nog de winnaar van tv-format Big Brother.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees