Dit is een exclusief artikel voor jou.

Dit exclusieve artikel lezen? Doe het gratis >
Corrigeer
Het Nieuwsblad camera closecorrect down facebook gplus nextprevquote share twitter video

De drie artiesten die de clip tot een goed einde brachten: “Een huzarenstukje.”DVH

Musketon, Gert Van Goethem en Lennert Gavel zetten elke woord van de tekst manueel om in graffiti

Wereldberoemde trio The Chainsmokers laten nieuwe clip in Gent maken

Gent

-

De nieuwe clip van het Amerikaanse dj-trio The Chainsmokers, bekend van Tomorrowland, heeft al vier miljoen views op YouTube. De video voor ‘Who Do You Love’ is gemaakt in Gent en alle graffiti werden met de hand gespoten door Musketon, Gert Van Goethem en Lennert Gavel.

Noem ergens in de wereld een festival zoals Tomorrowland en The Chainsmokers hebben er op het hoofdpodium gestaan. De afgelopen jaren veroverden ze de wereld met hits als ‘Roses’, ‘Don’t Let Me Down’ en ‘#SELFIE’.

De videoclip van hun nieuwste nummer ‘Who Do You Love’ haalde in drie dagen al meer dan vier miljoen views.

Opvallend: die videoclip is niet in Amerika gemaakt, maar in Gent. In een zaal boven Yugen Kombucha, op de Ferdinand Lousbergskaai. De Gentse Limburger Bert Dries, beter bekend als Musketon, trok er zich samen met Gert Van Goethem en Lennert Gavel, terug om de muziekvideo in elkaar te boksen.

Bert dries (musketon) artiest “Als Dana Winner een coole clip vraagt, dan doen we dat met evenveel plezier”

Elk woord uit het liedje zetten de drie artiesten manueel om in graffiti. “Er waren 1.900 shots nodig”, zegt Dries. “Steeds moesten we een nieuwe laag verf aanbrengen. Toen het keihard vroor deden we gewoon verder. Zo strak was de deadline. In dertig dagen moest de clip klaar zijn.” Hoe komen The Chainsmokers in Gent terecht? “Strikt genomen zijn ze hier niet geweest. Alle afspraken gebeurden via mail”, zegt Dries. “Ik heb The Chainsmokers leren kennen in New York en ze toen een paar van mijn truien gegeven. Die met een beer op droegen ze in hun clip van #SELFIE. Toen ik voorstelde om samen te werken voor hun nieuwe song, zagen ze dat direct zitten.”

Echt fan van The Chainsmokers is Dries niet. “Maar als The Chainsmokers iets uitbrengen, haalt dat natuurlijk super veel views, wat ook goed is voor ons. Maar, als Dana Winner ons om een coole clip vraagt, doen we dat met evenveel plezier.” (gn)

Het beste van Enkel voor abonnees