Man steekt fietser neer in Zemst en wordt doodgeschoten door politie

Man steekt fietser neer in Zemst en wordt doodgeschoten door politie

Foto: TDK

Zemst -

De politie heeft vanmorgen een 34-jarige man neergeschoten in Hofstade (Zemst). Nadat hij eerst zijn partner had aangevallen met een mes, stak hij op straat een fietser neer en viel ook twee mensen in een Spar-supermarkt aan. Daarop schoot de politie hem neer. In zijn flat werd een afscheidsbrief gevonden, zo bevestigde het parket.

De man was dinsdagochtend betrokken geweest bij een geval van zwaar intrafamiliaal geweld, zegt Nele Poelmans van het parket van Mechelen. Dat gebeurde op het grondgebied van Zemst in Vlaams-Brabant. De man viel er zijn vrouw aan met een mes. Ze raakte daarbij gewond en moest voor verzorging naar het ziekenhuis. Nadien sloeg hij op de vlucht.

Met twee messen in de hand liep hij dan de Spar-supermarkt van Hofstade-Zemst binnen waar hij twee mensen aanviel. Maar zij geraakten uiteindelijk niet gewond. Ze werden wel ter plaatse opgevangen door de hulpdiensten.

Op straat viel hij ook een fietser aan met zijn messen. Hij duwde de fietser omver en stak toe.

Man steekt fietser neer in Zemst en wordt doodgeschoten door politie
Foto: cds

De politie, die intussen gealarmeerd was, schoot de man neer om te vermijden dat hij nog meer slachtoffers zou maken. Dat gebeurde in de buurt van de supermarkt, op de grens van het grondgebied Mechelen.

De hulpdiensten probeerden de man nog te reanimeren maar hij overleed ter plaatse. De gewonde fietser is naar het ziekenhuis gebracht en zou er erg aan toe zijn. De twee klanten van de Spar kregen ter plaatse verzorging en konden naar huis. De vrouw van de dader raakte licht gewond.

Man steekt fietser neer in Zemst en wordt doodgeschoten door politie
Foto: cds

Dinsdagmiddag vond er een huiszoeking plaats in een appartement aan de Mahatma Ghandistraat in Mechelen. De politie vond onder meer een afscheidsbrief van de man.

In de afscheidsbrief stond geen motief, mogelijk wilde de man neergeschoten worden door de agenten maar dat wil het parket niet bevestigen.

De dader was volgens Nele Poelmans van het Mechelse parket goed gekend bij politie en gerecht.

“Het comité P. is een onderzoek begonnen om na te gaan of de politie geschoten heeft vanuit wettige zelfverdediging,” zegt Nele Poelmans van het Mechelse parket.

Corrigeer

NIEUWS