Dj-sets en kunst in voormalig schoolgebouw

Dj-sets en kunst in voormalig schoolgebouw

Organisatoren Arnout Van Vlaenderen, Ward Foulon en Evert Ide van Kraft collective Deinze. Jarno Bruyneel ontbreekt op de foto. Foto: Eddy Lefevre

Deinze / Nevele / Zulte - Na een eerste zomereditie in het Kaandelpark van Deinze, volgt er op zaterdagavond 16 februari een kleinere en exclusievere editie onder de noemer 'Kraft collective invites Jazzdee & Kuryakin'. Meer zelfs, Kraft collective neemt voor de eerste keer intrek in zijn nieuwe locatie: een voormalig schoolgebouw in het centrum van Deinze.

Kraft collective neemt zijn rol als showcase evenement terug op. Het wil een plaats creëren in een muzikaal elektronische en artistieke sfeer. Ze creëren een broedplaats waar de kruisbestuiving vorm krijgt tussen elektronische muziek en beeldende kunst.

Dj's Jazzdee en Kuryakin komen platen draaien. Na wat opzoekingswerk zal je leren dat beide namen aan het deurtje aan het kloppen zijn om op nationaal vlak enige naam en faam te maken. Beiden staan immers bekend voor hun uitmuntende eclectische en toch heel dansbare platenkeuze.

Dit feestconcept heeft voor het eerst plaats in een voormalig schoolgebouw op Neerleie in het centrum van Deinze. Het oude schoolgebouw kennen we momenteel vooral als de plaats waar 'Platvvorm' zijn creatief nest bouwde.

Samenwerking met Mudel

Voor het artistieke luik is er elke editie een 'artist in residence', ditmaal is dat Simon Verheylesonne. Enkele maanden geleden toonde hij nog werken in Bozar in Brussel, nu krijgt hij de uitdaging om een artistieke interventie vorm te geven in het gebouw waar het feestconcept zal plaats vinden. Mudel, Simon Verheylesonne en Kraft collective zullen een samenwerking aangaan om deze installatie van Simon vorm te geven.

Daarnaast zal aan de ingang van het gebouw Samira Ataei nog wat meer verwondering creëren door haar intrigerende schrijfsels.

Exclusief

Het evenement ‘Kraft collective invites Jazzdee & Kuryakin’ heeft plaats op zaterdag 16 februari 2019 in Platvvorm in het voormalig schoolgebouw Neerleie in Deinze. Je kan het schoolgebouw, Neerleie 2, 9800 Deinze, vinden via de parking naast het kerkhof van Deinze in de Peter Benoitlaan,

Wie er graag bij is, zal snel moeten zijn. De ruimte waar het feestje plaats heeft, is niet zo groot. Om iedereen voldoende ruimte te bieden is er een maximum capaciteit van 100 bezoekers.

Tickets worden alleen de avond zelf verkocht voor €5, de deuren gaan open om 22u en sluiten als de zaal vol is.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio