Hij kan het niet laten: Trump vindt akkoord over begroting, maar “we gaan die muur toch bouwen, hoor!”

Een nieuwe shutdown in de Verenigde Staten lijkt afgewend, nu de Republikeinen en Democraten in het Amerikaanse Congres een akkoord bereikten over een nieuwe begroting. Daarin is weliswaar plaats voor een hek op de grens met Mexico, maar geen muur zoals president Trump het wil. Maar daar leek die laatste zich tijdens een campagnebijeenkomst in El Paso, nabij de Mexicaanse grens, zich weinig van aan te trekken.

Een groep senatoren, bestaande uit zowel Democraten als Republikeinen, maakte dinsdagochtend na onderhandelingen bekend dat ze tot een akkoord waren gekomen. Ze wilden evenwel geen details geven. “We hebben een overeenkomst over alles”, verklaarde de Republikeinse senator Richard Shelby volgens CNN. Zo zou in het akkoord 1,375 miljard dollar zijn vrijgemaakt voor een hek op de grens met Mexico, waaronder 88 kilometer nieuwe grensbewaking aan de Rio Grande. Aanzienlijk minder dan de 5,7 miljard dollar Trump eiste, en bovendien geen muur zoals de president al maandenlang volhoudt.

Dat weerhield Trump er niet van om op een campagnebijeenkomst in El Paso te laten weten dat die muur er toch komt, of het Congres er nu geld voor vrijmaakt of niet. “Het is maar dat jullie het weten: we gaan die muur toch bouwen, hoor”, klonk het.

Corrigeer

NIET TE MISSEN

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees