Column

Schoon matchke: De Schilders

Schoon matchke: De Schilders

Foto: Wikipedia

Deinze / Nevele - ra', alias Roland Aerssens, stadionomroeper voor SK Deinze, pleegt ook dit nieuwe seizoen weer voor elke thuismatch van zijn voetbalploeg een column die hij betitelt als ‘Schoon Matchke’. Dit is zijn Schoon Matchke voor de thuiswedstrijd tegen rechtstreekse concurrent voor de tweede plaats K. Lierse Kempenzonen op zaterdagavond 16 februari om 20 u.

Schoon matchke: De schilders

Crisis ten huize Van Steenpuiste. Francine is ten einde raad. Haar man is al de hele week ontroostbaar, compleet van de kaart, de totale ineenstorting nabij. Net nu een interieur update bezig is. De schilders zetten een fris kleurtje op de muren maar ook die mannen kunnen Gerard niet doen lachen. Een en ander is het gevolg van de zwakke prestaties na de winterstop van SK Deinze, de ploeg van zijn dromen. Na het debacle van Club Luik ging het snel bergafwaarts met het gemoed. Zelfs het exquise Valentijnsmenu bij Bistro Marron kon Gerard niet uit het dal hijsen. Vanavond komen de Lierse Kempenzonen op bezoek en daarover is nog met geen woord gerept. Francine breekt liefdevol de stilte...

–  Schat, welk hemde doe je straks aan voor de match? Ik kan er nog wel eentje strijken hé. Onze Mario komt u halen en de vrouwen blijven thuis naar FC De Kampioenen kijken mee de kindjes. Ik serveere pannekoeken mee warme chocomelk! Is da flanellen carreau hemdeke goe, ventje?

–  Geen probleem, Francine! Ge zult misschien betere voetbal zien dan wij! Markske zal wel scoren! En oké, doe maar da flanelleke. Het doet er nie meer toe!

–   Seg mijne lieve Gerard, gij koppige pessimist! Alles komt goe, geloof mij! De velden liggen slecht, veel ploegen zijn versterkt achter nieuwjaar, tegenslag bij ons, ge weet wel, den hoek waar da de kloppen vallen. Trainer Regi zal ulder wel weere scherp krijgen!

–   Wijveken, Lierse pakt ons wel de tweede stek af hé. Die kerels komen nie naar Deinze veur te verliezen. En ge weet da de playoffs gespeeld worden mee de vier eerste! Geloof mij, meiske, als we winnen laat ik heel mijnen bureau in ’t oranje schilderen!

–  Awel, ‘t is goe! Da zal vree schoone zijn bij die zwarte kasse en diene zwarte zetel. Goe gedacht Gerard! We bestellen maandag twee potten oranje! Positief denken, dat is de spirit!

–  Gemakkelijk gezegd hé schat! Weetegijwa? Die schilders, de die wassen ulder handen daarmee! Dat is de spirit! White spirit!

–  Onnozele kwast! Veuruit! Mario is daar, doe maar normaal! We houden wel wa pannekoeken op ‘t zije. Mee bruine suikere en een Duvelke! Succes, heren!…

FootDinner

Thuiswedstrijden bij KMSK Deinze gaan traditiegetrouw samen met lekker eten en gezellig samenzijn onder trouwe supporters. Maar ook voor wie minder thuis is in KMSK Deinze of in het voetbal is het een leuke avond uit. Af en toe hoort daar zelfs een toffe afterparty bij in de VIP-lounge. Op zaterdag 16 februari ontvangt KMSK Deinze K. Lierse Kempenzonen en nodigt uit  voor de FootDinner van deze wedstrijd.

Eerste Lady’s Night

De zittribune vak BB wordt vrijgemaakt voor de vrouwelijke supporters. Tijdens de wedstrijd worden de dames op de tribune verwend met een glaasje bubbels voor een toegangsprijs van 5 euro. Na de wedstrijd zal er in 'oranje zwart' een after party met DJ Dekkie georganiseerd worden om deze leuke wedstrijd af te sluiten.

FootDinner

Je wordt verwelkomd in de VIPlounge van KMSK Deinze vanaf 17.45 u met een glaasje Cava,  aangeboden door AD Delhaize Deinze, met enkele hapjes en er is een mooie attentie, die wordt aangeboden door Parfumerie Craeymeersch.

De maaltijd voor deze wedstrijd wordt verzorgd door de Feestarchitect. Het menu bestaat uit: Amuse: Creatie van de chef - Voorgerecht: Filet van Skrei ~ Prei ~ Mousseline van tijm - Hoofdgerecht: Varkenshaasje ~ Gebakken savooi met spek en kastanje ~ Kroketten - Dessert: Creatie van de chef

Tijdens de rust is er koffie met een Filliers jenever. Na de wedstrijd zijn er belegde broodjes.

Het kost €65, all-in, met  wijnen en frisdranken tot 19.45 u, voor de dames ook een glaasje bubbels op de zittribune, en een tribunekaart van 15 Euro, voor de niet-abonnees.

Inschrijven kan nog tot woensdag 13 februari om 19 uur. U kan hiervoor contact opnemen met Kathleen Gevaert (kathleen.gevaert@gmail.com of 0476 66 51 39) of Peter De Maertelaere (peter.dema@gmail.com). Betalen en inschrijven kan eveneens via overschrijving (BE26 0016 0946 5729) en geldt ook als bevestiging van uw reservatie.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio