Rapper Fabrice M. krijgt werkstraf van 200 uur voor zinloos geweld op Hasselt kermis

Rapper Fabrice M. krijgt werkstraf van 200 uur voor zinloos geweld op Hasselt kermis

Fabrice M. Foto: rr

Hasselt / Gent -

De Hasseltse correctionele rechtbank heeft dinsdag de 28-jarige rapper Fabrice M. uit Gent voor zinloos geweld veroordeeld tot een werkstraf van 200 uur en een boete van 1.200 euro.

De feiten speelden zich op 29 september 2012 af in de buurt van de Badderijstraat tijdens Hasselt-kermis. Rond 23.30 uur ‘s avonds werd een 30-jarige man uit Genk aangevallen door drie jongemannen. Hij kreeg zware klappen en hij werd bewerkt met een blikje en een fles whisky. Zijn belagers lieten hem achter in een plas bloed.

Er waren dertig hechtingen nodig om de man op te lappen. Hij hield er ook een barst in de schedel aan over en een gebarsten oogkas. Achteraf bleek dat hij ook een gebroken rugwervel had opgelopen. Volgens de advocate van de burgerlijke partij ondervindt het slachtoffer ruim zes jaar na de feiten nog altijd ernstige hinder van het geweld dat hij moest ondergaan. Hij heeft nog steeds nachtmerries. Het slachtoffer en zijn vriendin kregen een schadevergoeding van in totaal 44.843 euro. De gerechtskosten bedragen in totaal 2.734 euro.

De verdediging van Fabrice M. en zijn handlanger, die op hun proces aanwezig waren, pleitte de overschrijding van de redelijke termijn omdat de feiten al van 2012 dateerden, maar de rechtbank oordeelde dat er geen sprake is van vertraging in de berechting. Op de schoenen van M. waren bloedsporen aanwezig. Hij had nog op het slachtoffer, dat al tegen de grond was gewerkt, getrapt. De rechtbank achtte ook het aandeel van de twee andere twintigers bewezen.

Een kompaan kreeg dezelfde werkstraf en boete, terwijl een 27-jarige Lummenaar, die al voor geweldsdelicten veroordeeld was, twee jaar effectieve celstraf en 1.200 euro boete kreeg. Als M. en zijn handlanger de werkstraf niet binnen de twaalf maanden uitvoeren, wacht hen een vervangende celstraf van 12 maanden.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees