Veertiger ontkent seksueel misbruik van baby voor webcam

Veertiger ontkent seksueel misbruik van baby voor webcam

Themabeeld Foto: Shutterstock

Tienen / Bilzen / Herselt -

Het openbaar ministerie in Turnhout heeft een gevangenisstraf van 4 jaar gevorderd tegen een veertiger uit Tienen die verdacht wordt van seksueel misbruik van zijn dochtertje van 18 weken. Een vijftiger uit Bilzen riskeert in hetzelfde dossier een gevangenisstraf van 2 jaar.

Het seksuele misbruik deed zich volgens het onderzoek voor in augustus 2017 in de woning van de veertiger die op dat moment nog in Herselt woonde. De man zou naakt voor zijn computer hebben gezeten met zijn baby op de schoot. Via de webcam liet hij de vijftiger uit Bilzen meekijken. Die gaf hem ook instructies over de seksuele handelingen die hij moest stellen bij het meisje.

Het parket baseert zich op het chatgesprek tussen beide beklaagden en op een brief waarmee de veertiger om hulp smeekt voor zijn seksuele problematiek. Beeldmateriaal van het seksuele misbruik werd echter niet gevonden.

Beide beklaagden verklaren nu dat het chatgesprek één grote fantasie was, maar dat de seksuele handelingen nooit daadwerkelijk zijn uitgevoerd op de baby. De rechter beslist op 12 maart.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees