Lolbroek Daniel Ricciardo slaat meteen toe bij zijn nieuwe team: “Waarom ik naar Renault ben gekomen? Om Frans te leren!”

Lolbroek Daniel Ricciardo slaat meteen toe bij zijn nieuwe team: “Waarom ik naar Renault ben gekomen? Om Frans te leren!”

Foto: Photo News

Daniel Ricciardo staat in de Formule 1-paddock bekend als de flauwe plezante van het stel. De goedlachse Australiër, 29 intussen, verliet deze winter Red Bull voor een nieuw avontuur bij Renault. Zijn heerlijke gevoel voor humor heeft hij alvast meegenomen naar de Franse renstal, want bij de voorstelling van de nieuwe wagen op dinsdag groette hij het publiek op zijn eigen joviale manier. En of hij er succes mee had.

“Wat de reden was waarom hij Red Bull verliet en naar Renault trok”, dat wilde de eerste journalist die aan het woord kwam weten. Ricciardo gaf de man meteen antwoord op zijn typische manier. “Bonjour, je m’appelle Daniel”, zei hij met een sterk Australisch accent. Het publiek smulde ervan, en dat deden ze zo mogelijk nog meer van zijn antwoord op de vraag. “Omdat ik Frans wil leren. Dat was wel een groot deel van mijn keuze om dit te doen”, zei hij met zijn karakteristieke brede glimlach.

Ricciardo’s overstap van Red Bull naar Renault was één van de meest veelbesproken gebeurtenissen van het voorbije seizoen. Even later lichtte de Australiër toch een tipje van de sluier… en dat had met Max Verstappen te maken. “Er waren veel kleine redenen waarom ik iets nieuws wilde. De crash tussen mij en Max in de Grote Prijs van Azerbeidzjan vorig jaar heeft zeker een rol gespeeld, al was dat zeker niet dé reden”, aldus de sympathieke Australiër.

“Ik vond dat ik bij die botsing helemaal niets verkeerd deed, ook al was ik degene die tegen hem reed”, legde Ricciardo uit. “Veel mensen zagen dat hij van rijlijn veranderde tijdens het remmen. Maar het team leek ons allebei de schuld te geven. Misschien ben ik te koppig, maar ik vond dat ik niets fout had gedaan.”

Lolbroek Daniel Ricciardo slaat meteen toe bij zijn nieuwe team: “Waarom ik naar Renault ben gekomen? Om Frans te leren!”
De nieuwe Renault werd dinsdag gepresenteerd in het Britse Enstone. Daniel Ricciardo (rechts) zal er naast Nico Hülkenberg (links) rijden. Foto: Photo News

Ricciardo is een product van het jeugdprogramma van Red Bull. De Australiër kwam in 2011 met steun van de energiedrankengigant in de Formule 1 terecht bij HRT. In 2012 en 2013 reed hij voor opleidingsteam Toro Rosso, van 2014 tot 2018 was Ricciardo aan de slag bij het hoofdteam. De voorbije drie seizoenen was hij er de teamgenoot van Max Verstappen. In zijn periode bij Red Bull won Ricciardo zeven races, waaronder de Grote Prijs van België in 2014. Vorig jaar schreef hij nog de befaamde Grote Prijs van Monaco op zijn naam. In 2014 en 2016 eindigde hij telkens derde in het WK.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.