Dieven gaan aan de haal met bonsaibomen ter waarde van 100.000 euro

Dieven gaan aan de haal met bonsaibomen ter waarde van 100.000 euro

Foto: Shutterstock.com

Dieven zijn in het Japanse Saitama aan de haal gegaan met zeven bonsaibomen ter waarde van bijna 105.000 euro. Bij de enorme buit zat ook een meer dan vierhonderd jaar oud exemplaar. “Hier zijn geen woorden voor”, zegt Seji Limura, de getroffen eigenaar.

Seji Limura is een van de grootste bonsaimeesters van Japan, met een tuin met meer dan drieduizend bonsaibomen. Samen met zijn partner Fuyumi wijdt hij zijn leven aan het kweken en verzorgen van de bonsais. “Het zijn mijn kinderen”, zegt hij aan BBC.

Maar, onlangs gingen dieven aan de haal met zeven boompjes. Ze namen ook het meest kostbare bezit mee: een Shimpaku Juniper. Die zeldzame bonsai was al meer dan vierhonderd jaar in het bezit van de familie van Limura en heeft een waarde van zo’n 80.000 euro.

“Hier zijn geen woorden voor”, zegt de vrouw van Limura. “Het is alsof ze onze ledematen hebben afgekapt.”

Het Japanse koppel hoopt dat de politie de dader(s) snel zal kunnen vatten en dat de bomen goed verzorgd worden. “Vergeet ze geen water te geven. Bonsais kunnen eeuwig leven, ook als wij er niet meer zijn, als ze maar de juiste zorg krijgen.”

De bezorgde eigenaar is ervan overtuigd dat de dieven de bonsais zullen doorverkopen op de zwarte markt. Bonsaibomen kweken is in Japan een traditionele kunstvorm die dateert uit de zesde eeuw.

Corrigeer

NIET TE MISSEN

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees