Straffe ontdekking: Amerikaans vliegdekschip na 76 jaar teruggevonden op bodem van Stille Oceaan

Straffe ontdekking: Amerikaans vliegdekschip na 76 jaar teruggevonden op bodem van Stille Oceaan Video: Reuters, KameraOne

Een onderzoeksschip heeft vorige maand een straffe ontdekking gedaan op de bodem van de Stille Oceaan. 76 jaar nadat de USS Hornet, een belangrijk vliegdekschip van de Amerikaanse troepen tijdens de Tweede Wereldoorlog, werd gebombardeerd door Japanse duikbommenwerpers en torpedovliegtuigen, is het wrak teruggevonden. Ruim vijf kilometer onder water.

Het oorlogsschip werd vernield op 26 oktober 1943, tijdens de Zeeslag bij de Santa Cruzeilanden. Op dat ogenblik waren 2.200 soldaten aan boord. 140 van hen kwamen die dag om het leven. Tegen de volgende ochtend was er van het vaartuig geen spoor meer te bekennen. Tot nu dus. Fascinerende videobeelden van het wrak werden dinsdag vrijgegeven.

Het is overigens niet de eerste vloot die dit jaar werd teruggevonden. Begin deze maand werd ook al een onderzeeër uit de Tweede Wereldoorlog teruggevonden in de Zwarte Zee. Het gaat om een ‘verloren vloot’ die onder leiding van Adolf Hitler werd gebruikt door de nazi’s.

Play

bekijk ook

‘Verloren vloot’ van Hitler gevonden in Zwarte Zee

’s Werelds oudste intacte wrak ontdekt in de Zwarte Zee

Eeuwenoud scheepswrak compleet met kanonnen ontdekt voor Portugese kust: “Belangrijkste vondst ooit”

Corrigeer

MEER NIEUWS