14 van de 15 leden van grote drugsfamilie die banden had met Melikan Kucam aangehouden, één persoon vrijgelaten

14 van de 15 leden van grote drugsfamilie die banden had met Melikan Kucam aangehouden, één persoon vrijgelaten
Antwerpen -

De onderzoeksrechter in Antwerpen heeft woensdag 14 van de 15 dinsdag gearresteerde verdachten aangehouden in het onderzoek naar een grote criminele organisatie die zich bezighield met drugssmokkel, witwaspraktijken, wapens en corruptie. Eén persoon werd vrijgelaten. De aangehouden verdachten zullen vrijdag en maandag voor de raadkamer verschijnen.

De arrestaties gebeurden tijdens een reeks van 46 huiszoekingen die speurders van de federale gerechtelijke politie van Antwerpen dinsdag lieten uitvoeren. Het merendeel van de verdachten zijn Assyriërs. Het onderzoek loopt al sinds 2017 en viseert een bende die niet alleen een zo groot mogelijk vermogen wilde vergaren, maar ook invloed probeerde te verwerven bij onder meer de stad, de haven, de politie, het bankwezen, de politiek en zelfs de kerk.

LEES OOK. Hoe sjoemelend gemeenteraadslid Melikan Kucam in het vizier kwam dankzij zijn dubieuze familiebanden

Melikan Kucam

Er zijn ook contacten ontdekt met “prominente en invloedrijke personen in Turkije” en binnen de bende zou een felle concurrentiestrijd woeden, met gewelddadige incidenten tot gevolg.

Het dossier rond Mechels N-VA-gemeenteraadslid Melikan Kucam en zijn rol bij het verkrijgen van humanitaire visa is volgens het parket een uitloper van het onderzoek in kwestie. Kucam is geen verdachte in deze zaak.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees