Deel van stadscentrum Gent voor tweede keer vandaag afgesloten door gasgeur

Deel van stadscentrum Gent voor tweede keer vandaag afgesloten door gasgeur
Gent -

Een deel van het centrum van Gent, onder meer de Predikherenlei, is donderdagavond opnieuw afgesloten omdat er weer een gasgeur wordt waargenomen. De brandweer en distributiebeheerder Fluvius zijn ter plaatse. Ook donderdagochtend werd een deel van de bewoners van het stadscentrum al geëvacueerd na een melding van hevige gasgeur.

Een deel van het Gentse stadscentrum, waaronder de Veldstraat, de Ajuinlei en de Predikherenlei, werd donderdagochtend een tijdlang afgesloten voor alle verkeer na melding van een hevige gasgeur. Politie, brandweer en medische interventieploegen kwamen ter plaatse en evacueerden de bewoners. Na een lek in een gasleiding van distributiebeheerder Fluvius zouden zich in de rioleringen hoge concentraties gas opgehoopt hebben.

Video: Belga

Lombardo Salvator, die in de Hoornstraat vlakbij de Graslei woont, was donderdagochtend rustig aan het ontbijten toen de brandweer plots aan zijn deur stond: “Ik moest mijn woning onmiddellijk verlaten door een gaslek in de buurt. Zelf heb ik niks gemerkt. Ze hebben me gezegd dat ik me op het politiecommissariaat kan opwarmen met koffie.”

De brandweer en distributiebedrijf Fluvius stelden vast dat er een hoge concentratie opgehoopt gas in de rioleringen zat. Volgens Fluvius was dat het gevolg van een lek aan een koppelstuk bij een van hun leidingen. Het gas verspreidde zich vervolgens doorheen de rioleringen, maar de verdere verspreiding werd gestopt door een verstopte riolering. Volgens Fluvius ging het om een potentieel gevaarlijke situatie, maar het probleem is ondertussen opgelost en rond 10 uur werd het grootste deel van de omgeving weer vrijgegeven.

Donderdagavond werd de omgeving opnieuw afgesloten omdat er opnieuw een gasgeur werd waargenomen, zo bevestigt de brandweer. Het gas werd opnieuw gemeten, maar voorlopig is niet duidelijk of het om restgas van donderdagochtend of om een nieuw lek gaat. Fluvius is weer onderweg om metingen te doen met hun apparatuur.

Meerdere zaken langs de Predikherenlei worden preventief ontruimd, tot er meer duidelijkheid is.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees