“Michael Schumacher vierde zijn verjaardag in luxevilla van 30 miljoen euro op Mallorca”

“Michael Schumacher vierde zijn verjaardag in luxevilla van 30 miljoen euro op Mallorca”

Foto: AP

Hoe gaat het met Michael Schumacher? Het is een vraag die veel mensen bezighoudt. Wel, volgens Bild en Bunte zou de Duitse F1-legende zijn 50ste verjaardag gevierd hebben in Mallorca.

Het verhaal van ‘Schumi’ is intussen bekend. Na zijn definitieve afscheid aan de formule 1 in 2012 bleef Schumachers need for speed sluimeren. Skydiven, motorracen en skiën moeten de adrenalinerush op peil houden. Op 29 december 2013 skiet hij samen met zijn toen 14-jarige zoon Mick enkele meters buiten de piste van het Franse Méribel. Zijn latten raken de bovenkant van een stuk steen. Hij verliest zijn evenwicht en belandt met zijn hoofd snoeihard op een rots. Een helm redt zijn leven, maar hij loopt toch zware hersenschade op.

Sinds 9 september 2014 verblijft de zevenvoudige wereldkampioen op zijn landgoed in Gland, een domein met een privéstrand aan het meer van ­Genève. Daar laat zijn vrouw Corinna een klein ziekenhuis optrekken. Kostprijs: twaalf miljoen euro. Een team van artsen, verplegers en therapeuten verzorgt hem zeven dagen op zeven, 24 uur op 24. Vijf jaar na het ongeval lijken de meest dramatische vooruitzichten werkelijkheid te zijn geworden. ­Allicht bevindt Michael Schumacher zich ofwel in een vegetatieve toestand, ofwel lijdt hij aan geheugenverlies en is hij niet in staat tot communicatie. Zijn ­dagen brengt hij door in een bed of in een rolstoel.

Mallorca

Maar volgens de Duitse pers bracht Schumacher onlangs een paar weken door op het Spaanse eiland Mallorca. Hij zou op 20 december samen met zijn familie per helikopter afgereisd zijn, inclusief een tussenstop in Frankrijk, om daar op 3 januari zijn 50ste verjaardag te vieren.

Het gezin zou verbleven hebben in een luxevilla in Port d’Andratx, bovenop een berg. Vorig jaar kochten de Schumachers het optrekje voor zo’n 30 miljoen euro. Goed voor een grond van 15.000 vierkante meter, twee zwembaden en een privéhaven.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.