VIDEO. Vijfhonderd kinderen doen de move tegen pesten met Jeremy Vandoorne

Kortrijk -

Kawtar Boutajer (8) was duidelijk donderdagmorgen. Pesten is niet oké. Dat zong ze samen met 500 andere kinderen op de Kortrijkse Leieboorden.

Een vijfhonderdtal kinderen uit Kortrijkse lagere scholen trok donderdagmorgen naar de verlaagde Leieboorden in Kortrijk. Daar ontmoetten ze Jeremy Vandoorne, Xavier uit de tv-serie Rox. Vandoorne wou samen met hen de move tegen pesten uitvoeren. Eerst waren er een aantal getuigenissen van kinderen. Kawtar Boutajer (8) onder meer zei, terwijl alle kinderen het konden horen, dat pesten niet oké was. Zelf werd ze ooit geschopt en geslagen. “Daarna ben ik van school veranderd. Mijn boodschap is dat je moet opkomen voor je vrienden.”

De leerlingen zongen nadien het themalied Stip na Stip. De Move tegen pesten is een actie van de tv-zender Ketnet, in samenwerking met het Vlaams netwerk Kies Kleur tegen Pesten. Daarin worden kinderen aangespoord om samen te dansen en te zingen tegen pestgedrag. Met de song Stip na Stip roept actrice Tinne Oltmans de jongeren op om vier stippen op hun hand te zetten. Die stippen staan telkens voor iets anders, zoals opkomen voor iemand die gepest wordt.

In Kortrijk werden die vier stippen ook geprojecteerd op de linker Broeltoren. Er waren kinderen aanwezig uit de Kortrijkse scholen De Baai, de Watermolen, 't Fort, de Damiaanschool, basisschool Sint-Jozef, De Sprong, De Kleine Kunstgalerij, school Sint-Paulus, de Vrije Centrumschool, Drie Hofsteden, de Kindervriend en de V-Tex-school.

VIDEO. Vijfhonderd kinderen doen de move tegen pesten met Jeremy Vandoorne
Kawtar Boutajer werd zelf ooit gepest. “Je moet opkomen voor je vrienden.” Foto: loh
Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio