Haarkleuring van tienermeisje gaat helemaal mis: “Ik ben twee dagen blind geweest”

Haarkleuring van tienermeisje gaat helemaal mis: “Ik ben twee dagen blind geweest”

Foto: Facebook/Georgina Keeley Paraskeva

Een achttienjarig meisje uit Groot-Brittannië heeft onlangs een allergische reactie opgelopen nadat ze haar haren had gekleurd. Hoewel ze al jaren vertrouwd was met het product, liep het toch mis. Haar gezicht zwol zo hard op dat ze twee dagen lang niks kon zien en uiteindelijk gehospitaliseerd moest worden.

Georgina Paraskeva (18) gebruikte al jaren hetzelfde product van Clairol Nice ‘N Easy om haar haren te kleuren. Daarom had ze nooit gedacht dat er iets mis kon gaan toen ze eind vorig jaar opnieuw met de vertrouwde haarverf aan de slag ging.

De avond zelf leek er ook geen vuiltje aan de lucht. Samen met haar vriend Josh (21) had ze zelfs nog een romantisch etentje. Maar de volgende dag begon de ellende. Georgina stond op met een opgezwollen gezicht en vreselijke jeuk.

Naar het ziekenhuis

Dagenlang hield de zwelling aan. Meer nog, ze werd alleen maar erger. Toen Georgina uiteindelijk zelfs haar ogen niet meer kon openen, besliste haar moeder om de hulpdiensten te bellen. Met een ambulance werd het tienermeisje naar het ziekenhuis overgebracht.

Daar bleek het om een allergische reactie op paraphenylenediamine (PPD) te gaan, een stof die in de haarkleuring zat. Met de juiste behandeling begon de zwelling na twee dagen af te nemen, waardoor het tienermeisje pas dan weer kon zien.

Waarschuwing

Naar eigen zeggen heeft Georgina geluk gehad dat ze de beproeving overleefd heeft. Nu wil ze vooral anderen waarschuwen om niet zomaar eender welk product te gebruiken.

“Ik gebruik enkel nog natuurlijke producten”, zegt ze. “Ik wil dat mensen zich bewust zijn van wat er kan gebeuren. Velen beseffen niet wat er allemaal in die haarverfproducten zit en hoe gevaarlijk ze effectief kunnen zijn. Ik heb geluk gehad dat het “maar” zo erg was. Ik kon permanent blind geweest zijn.”

Volgens de fabrikant komen allergische reacties zelden voor. “Toch waarschuwen we op de verpakkingen altijd om de producten eerst te testen op een klein stukje huid”, klinkt het.

Corrigeer

RECENT NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees