Dagelijks gaan duizenden kinderen naar school in Deinze. Velen onder hen doen dat te voet of met de fiets. Heel wat basisscholen kunnen een beroep doen op vrijwilligers om de kinderen veilig over te steken aan de schoolpoort. “Deze gemachtigd opzichters zijn letterlijk van levensbelang”, stelt schepen van onderwijs Trees Van Hove. “Niet alleen zorgen ze er voor dat het spitsverkeer oog heeft voor de overstekende kinderen, ze leren de kinderen ook oog te hebben voor het andere verkeer en hoe ze op een veilige manier kunnen oversteken als er geen opzichters zijn”.

Om de gemachtigd opzichters te danken voor hun werk, werden, in overleg met de onderwijsraad, 22 fluorescerende winterjassen aangekocht. Ze worden via de basisscholen aan de gemachtigd opzichters bedeeld.

“Deinze is een echte scholenstad en we willen dit ook uitstralen aan de schoolpoorten”, zegt burgemeester Jan Vermeulen. “Als het project positief geëvalueerd wordt, zullen er volgend schooljaar ook jassen aan de secundaire scholen en Nevelse basisscholen verdeeld worden. Dan willen we eens alle vrijwilligers en gemachtigd opzichters samenbrengen in dienstencentrum Leiespiegel om hen te bedanken voor hun dagelijkse inzet voor onze kinderen”.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio