Twee vrienden beklimmen elk jaar dezelfde rots in moeilijker outfits, maar dit jaar was de inspiratie op (en hun kleren ook?)

Twee vrienden beklimmen elk jaar dezelfde rots in moeilijker outfits, maar dit jaar was de inspiratie op (en hun kleren ook?)

Foto: Instagram

Elk jaar opnieuw gaan klimmers Tom Randall en Pete Whittaker dezelfde rots te lijf, elk jaar in een andere, gekke outfit. Voor de tiende verjaardag mocht het wel een beetje meer zijn, maar ze konden niets gekkers bedenken dan de rots dan maar naakt te beklimmen. Het is dus een beetje minder geworden.

De Millstone Edge in het Britse Derbyshire is een populaire rots onder klimmers. Voor Tom en Pete was de beklimming ervan doorheen de jaren een vast ritueel geworden, en de tiende verjaardag van dat ritueel wilden ze vieren.

Hoewel ze andere jaren telkens een gekkere outfit kozen, die de beklimming mogelijk nog iets moeilijker maakte, vonden ze dit jaar niets dat voldoende gek was om een tiende verjaardag te vieren. Dus klommen ze naakt de rots omhoog.

“Het was absoluut baltisch op de dag zelf”, vertelt fotograaf Mike Hutton aan The Sun. “Ze moesten heel snel klimmen om geen kou te krijgen. Het was amper drie graden met een sterke noordwestenwind.”

Nog volgens Hutton maakt het gebrek aan kleren de klim nog eens zo moeilijk. “Je bent veel kwetsbaarder. Het grootste gevaar zou zijn dat ze een spier verrekken of vallen en een grote schaafwonde oplopen.”

Corrigeer

RECENT NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees