Geen Destelbergen aan zee !

Gemeentelijke Basisschool sluit klimaatweek af met mars naar gemeentehuis

De scholen van Destelbergen werkten de afgelopen week rond het klimaat, en dat zullen ze geweten hebben op het gemeentehuis: burgemeester Elsie Sierens (Open VLD) mocht gisteren voor de derde keer bezorgde jongeren ontvangen op het bordes van haar nieuwe intrek. Dit keer waren het de leerlingen van de Gemeentelijke Basisschool die hun klimaatwensen met originele slogans kwamen voorstellen. Hun boodschap aan de lokale bewindvoerders leest u hieronder.

Beste burgemeester, schepenen en andere aanwezigen.

Eerst en vooral willen we jullie bedanken om even tijd vrij te maken. Ook onze directrice, juf Marleen, willen we bedanken. Zij steunt onze gekke ideeën die we organiseren op school. Bomen planten,
Een ijs challenge, ouders die fietsen op rollen, een kleurrijke dikke truiendag. Klimaatverandering… het is een belangrijk actueel onderwerp.  We kunnen niet zonder energie. We doen het licht aan, In de klas is het lekker warm. We kijken tv … enzovoort..Voor al die activiteiten hebben we energie nodig. En we weten dat de productie van energie milieuproblemen veroorzaakt. We vinden het zelf best spannend. Hoe ziet de wereld er over tien jaar uit? Wat gaan WIJ merken van de gevolgen van de klimaatverandering? Kunnen we dan nog in Destelbergen blijven wonen? Gaat de zee echt bijna tot Gent komen? Ondertussen leerden we reeds dat kleine dingen het verschil kunnen maken. Wij kunnen leren om bewuster keuzes te maken. Wij zijn nu kinderen! Maar wij zijn ook de wetenschappers, verpleegsters, juffen en meesters, politici, mama’s en papa’s van morgen. In  2078 vier ik mijn 70ste verjaardag. Als ik dan zelf kleinkinderen heb zullen ze misschien de dag met mij doorbrengen. Ik zou dan niet graag de vraag  horen … “Waarom deden jullie niets aan het klimaat toen het nog mogelijk was?” Daarom kloppen we nu bij jullie aan en komen we op straat. We verzamelden enkele ideeën en noteerden ze voor jullie. Wij hopen dat er meer respect komt voor deze planeet en we er samen nog lang kunnen van genieten. Hopelijk is het nog niet te laat. Doen jullie ook mee?

 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio