Davidsfonds wordt 50 en nodigt "Schola Cantorum" uit

Davidsfonds wordt 50 en nodigt "Schola Cantorum" uit

Foto: scholacantorumgent

Destelbergen - "I will sing, o Lord" is het concert waar het Schola Cantorum van de Sint-Baafskathedraal onder de leiding van Filip Martens morgenavond 16 februari mee afzakt naar de OLVr ter Sneeuwkerk in het centrum van Destelbergen. Davidsfonds Destelbergen is de gastheer voor dit prestigieuze concert, naar aanleiding van het vijftigjarig bestaan van de lokale afdeling. Op het programma naast Gregoriaanse liederen ook werk van Bruckner en hedendaagse Engelse liederen.

Het Gentse kathedraalkoor Schola Cantorum kreeg nieuwe wind ingeblazen in 1928 en is een kleine eeuw later nog steeds.springlevend. Reden genoeg om het onder de aandacht te brengen en aan te tonen dat kerkelijke koormuziek niet saai en stoffig hoeft te zijn.
Sinds de jaren 1970 is het koor gemengd en bestaat het vooral uit liefhebbers, al dan niet muzikaal geschoold. Sinds november 1999 wordt de Schola Cantorum geleid en begeesterd door pianist-dirigent en kapelmeester van de Gentse kathedraal, Filip Martens.Een concert voor echte culturo's en fijnproevers dus.
 
Kaarten bestellen kan nog via deze link.  ?U betaalt 15 euro in voorverkoop en 18 euro aan de kassa.

 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio